⏯️ El Pavelló Onze de Setembre, símbol de la vacunació contra la covid a Lleida

REDACCIÓ
Publicat: 
12-12-2021
Actualitzat: 12-12-2021 11:08
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • ⏯️ El Pavelló Onze de Setembre, símbol de la vacunació contra la covid a Lleida
  • ⏯️ El Pavelló Onze de Setembre, símbol de la vacunació contra la covid a Lleida
  • ⏯️ El Pavelló Onze de Setembre, símbol de la vacunació contra la covid a Lleida

El Pavelló municipal Onze de Setembre ha reprès aquest dissabte la seva activitat esportiva en un acte que ha esdevingut un símbol de compromís, comprensió i responsabilitat de les institucions, les entitats esportives i la ciutadania davant l’amenaça de la pandèmia, ja que plegats van fer possible reconvertir aquest equipament en un centre de vacunació contra la Covid-19.

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha assenyalat que amb aquest acte es vol recordar, reconèixer i homenatjar la generositat de tots els que van fer possible convertir el pavelló en un centre on es van administrar 155.423 dosis de vacunes.

Tot agraint la participació dels col·lectius que han col·laborat en el funcionament del pavelló com a equipament de salut i la generositat de les entitats esportives i clubs que en feien ús, però que van haver de traslladar-se fins i tot fora de la ciutat per aquesta circumstància, el paer el cap ha afegit que aquesta era la constatació que “som una societat saludable, lleial i solidària, i avui és un moment d’alegria”.

Miquel Pueyo ha volgut donar transcendència a l’acte d’aquest vespre, afegint que les comunitats, les ciutats i les societats humanes han de tenir memòria i, de vegades, aquesta cal apuntalar-la damunt de fites. “Avui som aquí per celebrar la represa de l’activitat esportiva en el pavelló, però també per descobrir una placa que ara ens pot semblar molt neutra i coneguda per tothom, però que amb el pas dels anys anirà adquirint un matís i una pàtina que recordarà a qui vingui darrere nostre que hi va haver una comunitat que va fer front a un fenomen tan disruptiu com ha estat aquesta pandèmia”.

Durant l’acte, també ha intervingut el delegat de Salut a Lleida, Josep Pifarré, que ha tingut paraules d’agraïment als col·lectius implicats en la transformació de l’equipament esportiu. Una experiència que ha posat com a exemple de treball col·laboratiu entre institucions i societat civil, que van saber afrontar un problema d’una manera efectiva. Tot i això, el doctor Pifarré ha fet una crida a la responsabilitat i a no oblidar la vacunació, perquè encara queda molta feina a fer per plantar cara a la Covid.

Descobriment

El paer en cap, acompanyat del delegat de Salut, Josep Pifarré; el president de la Diputació, Joan Talarn; el delegat del Govern, Bernat Solé, i els presidents i responsables de les entitats i clubs esportius usuaris del Pavelló Onze de Setembre, ha descobert la placa que recordarà l’efemèride abans que s’iniciés el partit d’hoquei de l’Europe Cup entre Finques Prats Lleida i Noisy Le Grand de París.

La placa recull aquest text: “Aquest pavelló, durant la pandèmia de la COVID-19, va esdevenir un centre de vacunació massiva, en què es van administrar un total de 155.423 dosis.

L’Ajuntament de Lleida vol agrair a tots els professionals que van fer possible que aquest centre fos una realitat i, també, als clubs C.E. Lleida Llista Blava, Associació Lleidatana d’Handbol, Lleida Patinatge Artístic i altres entitats, que en un acte de generositat i responsabilitat col·lectiva van lliurar aquest espai per atendre la població”.

A l’acte també han assistit una nodrida representació de regidors dels grups municipals de la Paeria, així com el president de la Federació d’Associacions de Veïns, Toni Baró, i representants de cossos d’emergència, seguretat i protecció civil.

A la mitja part del partit de l’Europe Cup, jugadors de la base del CE Lleida Llista Blava han saltat a la pista amb una pancarta, amb la qual s’han donat “155.423 gràcies”, el del total de vacunes subministrades des que al gener el pavelló va esdevenir en un centre de vacunació massiu.

Comparteix

També t'interessarà