El personal sanitari inicia la campanya de vacunació contra la grip

L. GARCÍA
Publicat: 
23-10-2018
Actualitzat: 23-10-2018 10:54
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • El personal sanitari inicia la campanya de vacunació contra la grip
  • El personal sanitari inicia la campanya de vacunació contra la grip

El departament de Salut va iniciar ahir la campanya de vacunació contra la grip als Centres d’Atenció Primària de Lleida, posant el focus aquest any en la importància de protegir el personal sanitari, del qual només el 23,2% es vacuna. En el conjunt de la província de Lleida hi ha disponibles més de 78.000 dosis de la vacuna, que podrien augmentar, i més d’1,2 milions a Catalunya. El principal objectiu d’aquest any és incrementar la taxa de vacunació entre els professionals de sanitat, ja que tenen entre tres i cinc vegades més de possibilitats de contreure la malaltia i un 10% de propagar el virus entre els usuaris dels centres assistencials.

Protegir-los a ells i també els ciutadans és clau per al departament de Salut, segons va explicar ahir Montse Ribes, metgessa de família i adjunta a la direcció del CAP de la Bordeta-Magraners. Segons Ribes, malgrat que la taxa de vacunació entre els sanitaris s’ha incrementat en set punts els últims anys, continua sent molt baixa, per la qual cosa han de fer difusió per posar fi a aquesta “inèrcia”. Per aconseguir-ho, la conselleria envia a tots els centres de primària i hospitals una carta acompanyada d’un decàleg en què se subratlla la importància de la vacunació antigripal i s’anima els professionals a vacunar-se. També es recomana a altres professionals com els dels serveis d’emergències, policies, funcionaris de presons, residències i de protecció civil. A més, el pròxim 7 de novembre es portarà a terme una jornada a tots els centres de l’ICS per convidar els sanitaris a vacunar-se sota el lema “V de vacuna’t”.

A banda dels professionals de la sanitat, la vacuna antigripal està dirigida a altres sectors de població en risc, com ara embarassades, majors de seixanta anys i malalts crònics o amb factors de risc de totes les edats. Sobre aquesta qüestió, Amparo Blanch, infermera de Pediatria i referent de vacunació del CAP de la Bordeta-Magraners, va destacar l’àmplia conscienciació que hi ha entre els usuaris per vacunar-se, però que encara hi ha persones de risc reticents a adoptar aquesta mesura. “Sobretot és gent gran que un any es va vacunar i va agafar un refredat. Ho van passar malament i associen la vacuna amb passar la grip. Hem d’eliminar aquesta creença”, va afirmar. La campanya de l’any passat es va centrar a ampliar la taxa de vacunació entre les embarassades, i la cobertura va passar del 5 al 22,7%.

Comparteix

També t'interessarà