El Pla d'enfortiment i transformació de l'atenció primària beneficia més de 20.000 persones a Lleida

REDACCIÓ / Lourdes Farré
Publicat: 
22-02-2024
Actualitzat: 22-02-2024 5:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • El Pla d'enfortiment i transformació de l'atenció primària beneficia més de 20.000 persones a Lleida
    Peu de foto: 
    Generalitat de Catalunya

El Pla d'enfortiment i transformació de l'atenció primària i comunitària, iniciat pel Departament de Salut el 2020, continua aportant beneficis a la salut de la població a Lleida. Amb l'addició de nous rols professionals, aquest pla ha impulsat més de 3.500 activitats grupals i comunitàries el 2023, amb un impacte positiu en més de 20.000 persones.

A la Regió Sanitària Lleida, on s'han integrat 19 referents de benestar emocional, 10 dietistes-nutricionistes i 21 fisioterapeutes des del 2021, gairebé 18.000 persones van participar en més de 2.300 activitats. A la Regió Sanitària Alt Pirineu i Aran, amb 5 referents de benestar emocional, 5 dietistes-nutricionistes i 5 fisioterapeutes, van organitzar al voltant de 1.200 activitats beneficiant unes 2.000 persones.

Els nous rols professionals es centren en millorar la promoció de la salut i la prevenció de malalties des d'una perspectiva comunitària. A través d'activitats vinculades a la salut mental, benestar emocional, alimentació saludable i suport a malalties cròniques, aquests professionals han aconseguit més del 70% de millora en el benestar emocional, segons avaluacions realitzades.

Pilar Vaqué, directora d'Atenció Primària de la Regió Sanitària Lleida, destaca l'impacte positiu d'aquests nous perfils professionals, contribuint a una atenció integral i multidisciplinària. La incorporació d'aquests nous rols afavoreix l'educació sanitària, la prevenció de malalties i la millora de l'autonomia dels pacients.

Amb l'aportació de 50 professionals nous a la Regió Sanitària Lleida i 15 a la Regió Sanitària Alt Pirineu i Aran, aquests nous rols s'han integrat amb èxit, contribuint a elevar la qualitat del procés assistencial i millorar la salut general de la comunitat.

Comparteix

També t'interessarà