El Pont de Suert reconverteix la Sant Silvestre en solidària

XAVIER PUJOL
Publicat: 
09-12-2020
Actualitzat: 09-12-2020 8:45
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • El Pont de Suert reconverteix la Sant Silvestre en solidària
  • El Pont de Suert reconverteix la Sant Silvestre en solidària

La pandèmia de la Covid-19 ha obligat a cancel·lar totes les tradicionals Sant Silvestre que es disputaven cada 31 de desembre en diferents punts de la província de Lleida, si bé algunes han optat per reinventar-se, com la del Pont de Suert, que ha apostat per una edició mixta, part virtual i part presencial amb un objectiu clar: recaptar fons per destinar-los al Banc dels Aliments de l’Alta Ribagorça.

El repte és doble. Des de l’1 de desembre s’ha obert la inscripció per comprar un dorsal de la Sant Silvestre Solidària del Pont per un mínim de 5 euros, que es pot fer via transferència al compte bancari del Club Atlètic Ribagorça. Els participants tindran fins al dia 20 per fer qualsevol tipus d’activitat esportiva al seu lloc de residència o al lloc que prefereixin i penjar la foto en què aparegui el seu dorsal en el compte d’Instagram retolamesfreda.

Ja es pot adquirir el dorsal amb una aportació mínima de 5 euros i s’han superat els 50 inscrits

Aquell mateix dia 20 se celebrarà la segona part del repte, que consisteix a cobrir 60 quilòmetres, una xifra que no està triada a l’atzar. “He volgut enllaçar les dotze edicions que portem disputades de la Sant Silvestre multiplicant-les pels 5 quilòmetres que té de recorregut. Podrà venir a participar-hi qui ho vulgui”, explica Tito Pueyo, l’impulsor de la idea. “Portava temps donant voltes a una iniciativa que suplís la Sant Silvestre, que amb la situació que vivim feia inviable la disputa d’una prova com les d’abans, i he volgut fer al Pont de Suert una variant que feien a Aran i que fos solidària per al Banc dels Aliments, que amb aquesta pandèmia ha quintuplicat les seues necessitats”, explica l’extriatleta.

El circuit per cobrir aquest repte tindrà 2 quilòmetres, al qual es faran un total de 30 voltes, amb sortida des de la zona esportiva del Pont de Suert i seguint pel passeig del riu Noguera-Ribagorçana.

Actualment ja s’hi han inscrit mig centenar de persones (se n’esperen 300) i s’han recollit una mica més de 300 euros. Tota la recaptació es repartirà entre vint-i-cinc establiments de la comarca perquè destinin el seu valor en menjar al Banc dels Aliments.

Comparteix

També t'interessarà