El prestigiós Bach Collegium de Barcelona en concert a Lleida

REDACCIÓ
Publicat: 
15-12-2022
Actualitzat: 15-12-2022 10:11
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
 • El prestigiós Bach Collegium de Barcelona en concert a Lleida
  Peu de foto: 
  Ajuntament de Lleida
 • El prestigiós Bach Collegium de Barcelona en concert a Lleida
  Peu de foto: 
  Ajuntament de Lleida

L’Auditori Municipal Enric Granados acollirà aquest dissabte, 17 de desembre, a les 20.00 hores el concert “Bach: Cantates d’Advent” a càrrec del prestigiós Bach Collegium de Barcelona que estarà acompanyat del Cor de Cambra de l’Auditori Municipal Enric Granados. El concert, que forma part de la programació de LaTemporada Lleida, serà enregistrat per Catalunya Música i serà retransmès el dia 18 de desembre a les 10.00 h per la UER -La Unió Europea de Radiodifusió- ja que ha estat elegit per formar part del Christmas Day.

El concert del Bach Collegium de Barcelona, dirigit per Pau Jorquera, comptarà amb Maria Espada com a soprano convidada, així com amb la soprano Maëlys Robinne, la mezzosoprano Gabriella Noble, el tenor Joan Francesc Folqué i Pau Armengol al baix.

Les cantates de Bach són un univers musical inabastable. En elles es reuneix la increïble fertilitat i creativitat de la quotidianitat litúrgica del mestre alemany. Oferirem dues cantates per al temps d’Advent. L’any 1714, Bach inaugurava l’any litúrgic i el període d’advent amb la Cantata bwv.61 “Vine, Salvador dels pagans”, mentre que el 1716 tancava l’advent amb la famosa Cantata 147 “El cor i la boca, els actes i la vida”, que constitueix una de les més brillants i conegudes del seu extens catàleg. Enmig, el seu contemporani i compatriota Händel ens enlluernarà amb el seu virtuosisme vocal i compositiu del Laudate pueri Dominum.

Les entrades (15€ Amic/ga de LaTemporada: 13,5€) es poden comprar al web de LaTemporada Lleida i a les taquilles de l’Auditori i del Teatre Municipal de l’Escorxador.

Bach Collegium Barcelona

Fundat l’any 2018 i dirigit per Pau Jorquera, el Bach Collegium Barcelona (BCB) és un cor i orquestra professional especialitzats en la interpretació de la música antiga. La missió de BCB és promoure i difondre la música antiga, especialmente de J.S.Bach, a través de projectes artístics que inclouen elements de proximitat entre la mateixa música i el públic. Adriana Alcaide, violinista especialitzada en música antiga, amb una reconeguda trajectòria en diversos conjunts internacionals, és qui lidera l’orquestra del Bach Collegium Barcelona.

Paral·lelament, el BCB impulsa el Mitsingen Bach Collegium, una iniciativa coral iniciada el 2011, en el marc de la qual ha interpretat més de 50 cantates del cicle integral de les cantates de Bach, en format participatiu. Aquesta proposta participativa i pedagògica ofereix la possibilitat que cantaires amateurs amb formació musical i experiència coral puguin interpretar cantates de Bach, conjuntament amb músics i cantants professionals del Bach Collegium Barcelona.

Pau Jorquera fundador i director del Bach Collegium Barcelona. Especialista en la interpretació de la música antiga, és també sotsdirector de l’Escolania de Montserrat (de la qual en fou el cap d’estudis i ensenyaments musicals fins el 2021) i cofundador del Festival de Bachcelona.

Destacar també que Maëlys Robinne, soprano i Gabriella Noble, mezzosoprano han estat guanyadores de la Salvat Beca Bach 2023 mentre que Pau Armegol, baix, fou guanyador de la Salvat Beca Bach 2022.  https://www.bachcelona.com/salvat-beca-bach/  La Salvat Beca Bach té la voluntat de potenciar la formació i la promoció dels joves cantants solistes a l’entorn de la música vocal de J. S. Bach atorgant anualment quatre beques (soprano, alt, tenor i baix).

Enregistrament del concert per Catalunya Música

El concert serà enregistrat per Catalunya Música i serà retransmès el dia 18 de desembre a les 10.00 h per la UER -La Unió Europea de Radiodifusió- ja que ha estat elegit per formar part del Christmas Day.

El diumenge 18 cada hora hi ha un concert (directe o diferit) des de llocs diferents.

El dia 18, amb l’enregistrament, es farà un “fals directe” des del locutori de Catalunya Música. El concert serà del dia abans, però la locució serà en directe. De moment, hi ha tres emissores en directe i quatre en diferit. 

Les emissores són:

 • En directe: Ràdio de Baviera / Radiotelevisió Espanyola / Ràdio de Hessen (Frankfurt).
 • En diferit: Ràdio Canadà / Ràdio Romanesa / Radiotelevisió d’Islàndia /Ràdio Finlandesa.
Comparteix

També t'interessarà