El preu de la llum frena l'escalada, però continua en màxims històrics

ACN
03-09-2021
  • El preu de la llum frena l'escalada, però continua en màxims històrics

El preu de la llum frena l'escalada de preus registrada en els darrers dies, però continuarà aquest divendres en màxims històrics de 137,7 euros per MWh, segons les dades publicades aquest dijous per l'Operador del Mercat Ibèric de l'Electricitat (OMIE). La franja més cara per fer servir els electrodomèstics serà de nou a deu de la nit, amb un import de 147,57 euros el MWh. El període més barat serà de quatre a cinc de la tarda, amb un preu de 119,42 euros el MWh. La dada d'aquest divendres serà la segona més elevada de la història, després del rècord registrat aquest dijous, de 140,23 euros, en un estiu amb quotes sense precedents.

El preu mitjà de la llum d'aquest divendres suposarà una pujada del 15,72% respecte al mateix dia de la setmana passada (118,99 euros el MWh) i triplicarà l'import registrat en les mateixes dates de l'any passat (46,16 euros el MWh). De totes maneres, l'estiu passat els preus van reduir-se notablement per la caiguda de la demanda provocada per la pandèmia.

Aquestes dades afegeixen pressió al govern espanyol després que aquest dilluns la ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera, tanqués la porta a establir un preu màxim de l'electricitat. En una compareixença a la Comissió de Transició Ecològica al Congrés dels Diputats, la també vicepresidenta tercera va reconèixer que el rebut de les llars amb la tarifa regulada (PVPC) s'encarirà un 25% en comparació amb els preus de l'any passat.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta