El professor de la UdL Ferran Barbé, guardonat amb un ICREA Acadèmia 2023

REDACCIÓ / Lourdes Farré
Publicat: 
20-03-2024
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • El professor de la UdL Ferran Barbé, guardonat amb un ICREA Acadèmia 2023
    Peu de foto: 
    Ferran Barbé. FOTO: IRBLleida

El professor de la Universitat de Lleida (UdL), Ferran Barbé Illa, ha estat guardonat amb un ICREA Acadèmia 2023 per la Institució Catalana de Recerca i Estudis Avançats. Aquest reconeixement, atorgat per la Generalitat de Catalunya, premia l'excel·lència en la recerca del personal docent i investigador doctor de les universitats públiques catalanes. Barbé, catedràtic de Medicina Respiratòria, se suma a la llista de 40 investigadors beneficiaris del programa d'enguany, amb una dotació de 40.000 euros anuals durant cinc anys.

A més de Barbé, altres investigadors de diverses universitats catalanes han rebut aquesta distinció, amb un total de 25 homes i 15 dones seleccionats. A la UdL, també han estat premiats Daniel Chemisana i Luisa F. Cabeza, que renoven el seu ajut, sumant-se als altres quatre professors amb ICREA Acadèmia vigents.

Barbé, llicenciat en medicina per la UdL, és especialista en pneumologia i ha dut a terme la seva recerca a nivell nacional i internacional. Actualment, dirigeix el grup de recerca en Investigació Translacional en Medicina Respiratòria de l'Institut de Recerca Biomèdica de Lleida (IRBLleida). Les seves línies d'investigació inclouen l'apnea obstructiva del son, la ventilació mecànica no invasiva i les seqüeles respiratòries de la COVID-19, entre altres.

A través del programa ICREA Acadèmia, Barbé tindrà la possibilitat de dedicar-se exclusivament a la recerca durant els pròxims cinc anys, amb un suport financer anual i altres avantatges que inclouen una subvenció per a la universitat i un fons de gestió. Aquest reconeixement se suma als nombrosos guardons que ha rebut al llarg de la seva carrera, destacant el Premi Trajectòria Investigadora als Hospitals de l'Institut Català de la Salut i la Insígnia d'Or de la Societat Espanyola de Pneumologia i Cirurgia Toràcica.

Comparteix

També t'interessarà