El projecte 'Boscos de Muntanya' acull més de 300 voluntaris per millorar els boscos del Pallars Sobirà i el Ripollès

ACN
03-11-2020
  • Pla general de voluntaris treballant al bosc l'estiu del 2020
  • Pla general d'una noia treballant al bosc l'estiu del 2020

El Projecte Boscos de Muntanya, entitat que treballa per promoure la conservació i millora dels boscos i paisatges del Pirineu català i que organitza estades de voluntariat al bosc, ha acollit aquest estiu 303 participants durant 17 setmanes, que han generat prop de 17.000 hores de feina. L'entitat ha mantingut els projectes a la vall d'Esterri de Cardós i Massís de l'Orri, al Pallars Sobirà (Parc Natural de l'Alt Pirineu) i a Espinavell, al Ripollès (Parc Natural de Capçaleres del Ter i del Freser). Arran de les estades d'enguany, s'han recuperat 5,5 quilòmetres de camins i 1,7 hectàrees de pastures. També s'han aclarit 11 hectàrees com a millora d'hàbitat i s'han construït 16 metres de murs de pedra seca. 
La millora d'hàbitat s'ha fet per condicionar el bosc per al futur, reforçant-lo com a ecosistema estable i sostenible, garantir la producció de fusta, i protegir l'hàbitat del gall fer, espècie en perill d'extinció al Pirineu a causa de l'emergència climàtica.

Reconeixement internacional

Aquest 2020, la European Outdoor Conservation Association (EOCA) ha guardonat el Projecte Boscos de Muntanya amb un dels tres premis destinats a projectes de recuperació i conservació del patrimoni natural, juntament amb un projecte de reforestació a la selva tropical de Borneo i la xarxa de protecció de boscos vells d'Alvèrnia (França). La fundació ha estat escollida entre 120 projectes d'arreu del món, xifra rècord de candidatures.
 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Creus que en els últims anys s'han incrementat la intolerància en la nostra societat?