El promotor de Torre Salses firma el conveni amb la Paeria i preveu obres d’aquí a mig any

S.E.
Publicat: 
05-12-2018
Actualitzat: 05-12-2018 9:41
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • El promotor de Torre Salses firma el conveni amb la Paeria i preveu obres d’aquí a mig any

L’alcalde, Fèlix Larrosa, i els representants d’Eurofund Parc Lleida van firmar ahir finalment el conveni per al desdoblament i prolongació del vial Víctor Torres d’accés a l’àrea de Torre Salses (SUR 42, entre els Magraners i la Bordeta), així com per al desenvolupament d’aquest sector, en què hi ha prevista una zona comercial de 60.000 metres quadrats amb mitjanes i grans superfícies. L’empresa hi aportarà 1,2 milions dels 2,6 que costa el vial, avançarà 200.000 euros per prolongar el carrer Francesc Boldalba cap a Torre Salses i es compromet a participar amb 1,2 milions en el concurs públic que obrirà la Paeria per adquirir finques municipals. Les obres podrien començar a mitjans de l’any que ve, ja que Eurofund està tramitant la modificació d’una reparcel·lació i un projecte d’urbanització complementària, procés que es pot prolongar tres o quatre mesos, així com la llicència comercial, quatre més, va afirmar el representant de la firma, Albert Simó.

Larrosa va recordar que un estudi extern xifra en 362 milions l’impacte directe, indirecte i induït per la implantació de la zona comercial de Torre Salses, i preveu vuit milions de visitants anuals. “Un alcalde no pot renunciar a oportunitats que suposen una millora per a la ciutat, la creació d’ocupació, augmentar l’atracció i reforçar la capitalitat”, va subratllar, i va afegir que “completa l’oferta tradicional de proximitat, veta les fugues comercials i permet ordenar la ciutat i generar un nou espai urbà”. En aquest sentit, va incidir que “no es pot permetre la implantació d’artefactes comercials de qualsevol manera i en qualsevol zona de la ciutat perquè pot generar disfuncions”.

Larrosa va lamentar “profundament les traves de determinats personatges que es dediquen a la política i que en lloc de sumar, han anat restant a veure el mal que podien fer al govern, a l’anterior alcalde i a l’actual”. “Mai havia vist que diputats per Lleida presentessin iniciatives a Madrid contra interessos dels lleidatans”, va destacar, amb referència a l’acusació de diversos grups municipals que vinculen Eurofund amb paradisos fiscals, que la societat ja va negar, i que PDeCAT, ERC i En Comú Podem van portar al Congrés.

Comparteix

També t'interessarà