El psicòleg lleidatà, Francesc Xavier Amat, com a ponent al Fòrum Internacional sobre 'Ciberassetjament i altres crims cibernètics'

REDACCIÓ
09-06-2021
  • Francesc Xavier Amat
    Peu de foto: 
    Francesc Xavier Amat

El psicòleg lleidatà Francesc Xavier Amat participarà aquest divendres com a ponent en una taula rodona del Fòrum Internacional 'Ciberassetjament i altres crims cibernètics', organitzat de forma virtual per l'ONG de Los Àngeles, 'Expediente Rojo Project', i que té com una de les seves participants a Laura Steffy, experta en delictes cibernètics de l'FBI. La jornada virtual, la segona en la qual participa Amat, tindrà lloc l'11 de juny a les 19 hores (hora catalana) i també comptarà amb la presència de Hernán Kovacevich, capacitador de Delictes Complexos a l'Argentina.

L'acte es podrà seguir mitjançant aquest enllaç de la plataforma Zoom i forma part d'un cicle sobre Fòrums Internacionals Virtuals.

Amat, expert en e-teràpia i noves tecnologies, debatrà sobre el ciberassetjament i els crims cibernètics. De fet, fa tres anys, Orum Center, centre del qual Francesc Xavier Amat n'és coordinador, va organitzar la jornada 'La doble cara de les noves tecnologies: E-teràpia i Noves Addiccions' i ha investigat amb la UdL l'eficàcia de la teràpia en línia en el tractament de l'ansietat, amb conclusions que es publicaran aviat i que sostenen que l'e-teràpia és igual o més efectiva que la convencional.

L'aportació del psicòleg lleidatà Francesc Xavier Amat a la jornada està vinculada amb la detecció i l'abordatge psicològic de les diferents formes de violència relacionades amb les noves tecnologies. Tant el 'bullying' com el 'ciberbullying' o ciberassetjament ja sigui escolar, laboral, etc. Així com els seus derivats: 'sexting' (assetjament sexual a través de les xarxes amb enviament de fotografies i vídeos personals de tipus sexual) o 'grooming' (ciberassetjament sexual a menors), així com les eines emocionals per gestionar-los.
Trobada d'especialistes Amat participarà en el fòrum juntament amb dos especialistes més: Laura Steffy, experta en delictes cibernètics i Hernán Kovacevich, capacitador de Delictes Complexos a l'Argentina.

Per apuntar-se al fòrum en aquesta web

Sobre el Bullying

Estudis recents demostren que als Estats Units un 77% dels nens de primària i secundària ha patit 'bullying' almenys una vegada a la seva vida. Les víctimes d'assetjament escolar són entre dues i nou vegades més propenses a plantejar-se un suïcidi. De fet, un 14% dels estudiants de Secundària l'ha considerat i prop d'un 7% l'ha intentat dur a terme. En aquest context, resulta imprescindible millorar la relació entre l'escola i la família per prevenir aquests possibles casos mitjançant les eines educatives.

Sobre Orum Center

Ubicat al carrer Ballester núm. 9 de Lleida, Orum Center commemora enguany el seu 20è aniversari i està format per un equip multidisciplinari de professionals del món de la salut de diferents àmbits: Psicologia, Pedagogia, Psicopedagogia, Logopèdia, Homeopatia, Neuropediatria i Neuropsicologia. Orum Center atén nens, adolescents i adults que presentin qualsevol mena de trastorn mental i és pioner en la recerca en e-teràpia.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta