El Quartet Teixidor amb Marta Infante, dijous a l’Auditori Enric Granados

REDACCIÓ
Publicat: 
23-02-2022
Actualitzat: 23-02-2022 1:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • El Quartet Teixidor amb Marta Infante, dijous a l’Auditori Enric Granados

El Quartet Teixidor amb Marta Infante actuaran dijous, 24 de febrer, a les 20 hores, a l’Auditori Municipal Enric Granados en el marc de la programació de LaTemporada Lleida, on estrenaran l’”Isolation Quartet” de David Esterri. Escrit a Glasgow durant el confinament de la primavera del 2020 provocat per la pandèmia de la Covid-19, el públic podrà escoltar el llenguatge més avantguardista del polifacètic músic lleidatà.

Ottorino Respighi és un compositor italià poc conegut al nostre país però amb una obra musical d’una gran bellesa. Un bon exemple n’és “Il tramonto” per a mezzosoprano i quartet de corda, una música molt expressiva i plena d’harmonies delicades i coloristes.

A la segona part, l’”opus 74” de Beethoven. Es tracta d’un quartet del seu segon període compositiu i ja s’hi entreveuen els principals trets distintius que marcaran els últims quartets: superació de les convencions clàssiques, tractament harmònic audaç i una gran densitat expressiva.

Les entrades (11 €, la general i 9 €, la reduïda) es poden comprar a les taquilles de l'Auditori Municipal Enric Granados, Teatre de la Llotja, Teatre Municipal de l'Escorxador i a l'oficina de Turisme de Lleida i al web de LaTemporada Lleida.

Marta Infante, mezzosoprano

Realitzà estudis de piano, viola i cant al Conservatori de Lleida traslladant-se, més tard,a la República Txeca per realitzar estudis superiors de cant a la Càtedra d’Art de l’ Universitat d’Ostrava. Ha cantat amb les principals orquestres del nostre país com l’Orquestra Nacional d’Espanya, l’OBC, orquestra de RTVE, Filharmònica de Màlaga, Orquestra del Gran
Teatre del Liceu, ORCAM, Real Filhamonia de Galicia, Orquestra Simfònica de Navarra, Simfònica de Bilbao, entre d’altres i ha treballat amb directors com L. Botstein, C. Kalmar, K. Bakels, V. Pablo Pérez, Paul Daniels o Josep Pons, així com amb els directors de barroc més importants del panorama com: Vaclav Luks, Enrico Onoffri, Giovanni Antonini, F. M. Sardelli, Paul Goodwin, Ottavio Dantone, Richard Egarr i Rinaldo Alessandrini.

Ha cantat als principals festivals europeus de música antiga així com al Japó, Sudamèrica, Orient Mitjà, Mèxic i Cuba.

El 2019 va debutar al Gran Teatre del Liceu amb L’enigma de Lea i va presentar el seu nou disc, Europa barroca, al costat de l’arpista Manuel Vilas.

Té una vintena d’enregistraments discogràfics entre els quals destaquen, Tonos al arpa, Cantate Contarini i Europa Barroca (al costat de l’arpista barroc Manuel Vilas), les òperes de José de Nebra Iphigenia (El Concert Espanyol) i Amor augmenta el valor (Els Músics de Sa Altesa), Juditha triumphans de Vivaldi i Dvorák songs amb Jorge Robaina.

Quartet Teixidor

Joan Espina, violí; Joan Marsol, violí; Jordi Armengol, viola; Xavier Roig, violoncel. El Quartet Teixidor és el punt on es creuen les trajectòries professionals de quatre músics que, complementant el seu treball orquestral i pedagògic, desitgen aprofundir en el món de la música de cambra. Pren el nom del compositor, organista i teòric musical Josep Teixidor i Barceló (1752-1811/14), nascut a Seròs (Lleida), del qual se’n conserven sis quartets de corda. Un dels principals objectius del Quartet Teixidor és donar a conèixer partitures desconegudes i interpretar-les al costat de les grans obres del repertori per a Quartet de corda. D’aquesta manera, presenta regularment programes que combinen obres de Haydn, Mozart, Beethoven, Schubert, Dvorák, Brahms, Xostakòvitx, etc. amb obres infreqüents o oblidades de compositors catalans com Ramon Carnicer, Pau Marsal,Claudi Martínez Imbert, Felip Pedrell, Enric Morera, Enric Granados, Lluís Benejam i,evidentment, Josep Teixidor. Fruit d’aquesta tasca de recuperació del patrimonimusical, ha publicat un CD amb la música de cambra de Celestino Vila de Forns (1829-1915).

El Quartet Teixidor ha col·laborat amb els pianistes José Menor, Joan Pagés, Santi Riu i Jordi Castellà, la mezzosoprano Marta Infante, el baríton Toni Marsol i el guitarrista Carles Trepat. Ha realitzat concerts per tota la geografía catalana i ha enregistrat per Catalunya Música. El 2008 va actuar a la sala Josef Dobrovský de Brno (República Txeca), on interpretà música de Josep Teixidor, Eduard Toldrà i Xavier Gols.

Des de la temporada 2013/2014, el Quartet Teixidor és quartet resident de l’Auditori Municipal Enric Granados de Lleida

Comparteix

També t'interessarà