⏯️ El raper lleidatà Yung Rajola debuta amb el disc 'Cor trencat'

ACN
22-01-2021
  • ⏯️ El raper lleidatà Yung Rajola debuta amb el disc 'Cor trencat'

El raper lleitadà Quintí Casals Baldomà (aka Yung Rajola) ha publicat aquest divendres el seu primer disc, 'Cor trencat', que és un viatge sonor i filosòfic pels diferents motius pels quals un jove dels noranta o dels dos mil com Yung Rajola sent la desesperança. L'àlbum passa per terrenys com el desamor, les falses amistats, la ciutat trista on viu i la societat distòpica actual, a banda del "maleït 2020". El disc arriba després dels tres avançaments 'No sé què fer', 'Gossos' i 'Tot és més fàcil'. Integrat per 11 cançons, l'edita Halley Supernova i a banda de col·laboracions vocals d'artistes de renom de l'escena urbana catalana, com ara Lildami, El Noi de Tona, D.Mos, Marc Vi, Neptú i Sr. Chen.

El disc compta amb la producció musical de Sr. Chen i també d'Emlan, que ha produït dos dels talls i Vicent Monfà (Neptú), que n'ha produït un.

Després de dos anys de carrera, un EP i diversos singles en els quals s'ha vist al Rajola més irònic i murri, ara ha escrit un disc situat entre la música urbana i la d'autor. Yung Rajola creu que els joves nascuts a partir dels noranta tenen molt per agrair, però potser més per a queixar-se. Després que als joves d'una generació per damunt se'ls exigís que s'havien de "guanyar el futur", a ells se'ls ha explicat amb un copet a l'espatlla que directament "no hi ha futur". Les promeses de progrés s'han convertit en crisis consecutives i són la generació amb més atur juvenil de la història del país.

Yung Rajola recull en aquest àlbum la "misèria generacional" sense insults per a ningú ni caure en el victimisme. I tot i la cruesa del concepte, el disc no deixa de fer justícia al personatge d'un cantant que porta per nom 'Rajola' i hi deixa anar el seu toc sarcàstic i colorit marca de la casa, fet que acaba fent de Cor trencat un disc també d'esperança amb tornades encoratjadores i inspiradores.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta