El Romànic de la Vall de Boí i l'OJC es tornen a unir per revitalitzar el patrimoni i la música

REDACCIÓ
Publicat: 
02-07-2023
Actualitzat: 02-07-2023 4:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • El Romànic de la Vall de Boí i l'OJC es tornen a unir per revitalitzar el patrimoni i la música
    Peu de foto: 
    Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida

Aquest juliol tindrà lloc la tercera edició del Festival OJC - Patrimoni amb quatre concerts a Santa Maria de Taüll, Sant Joan de Boí, Santa Eulàlia d’Erill la Val i la Nativitat de Durro.

Dos dels patrimonis culturals i arquitectònics més importants de les Terres de Lleida s’uniran per tercera vegada en forma de certamen musical.

El Festival OJC - Patrimoni portarà a la Vall de Boí del 9 al 30 de juliol, un total de quatre concerts en aquest projecte que vol agermanar la música amb el nostre patrimoni romànic.

El certamen està centrat en la temporada d’estiu i, concretament, consisteix en un cicle de concerts de música de cambra, a les esglésies romàniques de la Vall de Boí, interpretats pels músics de l’OJC.
El Festival s’inicia el diumenge, 9 de juliol, a Santa Maria de Taüll amb el concert del Quartet Matisse. Una formació integrada per Virginia Sanagustín, violí; Mamen Barreña, viola; Ònia Tomàs, violoncel; i Víctor Lleixà, clarinet. En el marc d’aquesta actuació, s’interpretaran obres de Mozart, Weill, Hoffmeister, entre altres.

La setmana següent, el 16 de juliol, es reprèn l'activitat musical a Sant Joan de Boí amb el Trio Canyes OJC format per Encarna Monzó, oboè; Mateu Ferré, clarinet; i Ramon Aragall, fagot. Interpretaran obres d’Auric, Milhaud, León i Sima.

El 23 de juliol serà el torn de Santa Eulàlia d’Erill la Vall i el Festino Barroco. El trio està format per Fedrà Borràs, flauta travessera; Xesco Grau, flauta travessera; i Ramon Aragall, fagot; i interpretaran obres de Bach, Haydn i Pla.

Clourà el cicle de concert d’aquesta tercera edició el Quartet Gresol que actuarà a la Nativitat de Durro. Aquest quartet interpretarà obres de Mozart i està format per Enric Ribalta, flauta; Joan Espina, violí; Fèlix Gallego, viola; i Mariona Tuset, violoncel.

Tal i com destaca Alfons Reverté, director titular de l’OJC, amb aquest certamen es posen de rellevància dos tresors culturals: “El romànic de les nostres terres i la nostra orquestra, l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida - OJC”. Dos tresors que “es donen la mà per posar mútuament en relleu aquests dos grans valors culturals”.

Aquest festival de concerts és una iniciativa de l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida amb el Centre del Romànic de la Vall de Boí i rep l’impuls de la Diputació de Lleida.

Comparteix

També t'interessarà