⏯️ El sector cultural es manifesta i reclama la reobertura dels espais

ACN
Publicat: 
04-11-2020
Actualitzat: 04-11-2020 9:58
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • ⏯️ El sector cultural es manifesta i reclama la reobertura dels espais
  • Pla obert de l'actuació de Pixie Dixie en la concentració del sector cultural de Lleida a la plaça Paeria
  • Un instant de la lectura del manifest en la concentració del sector cultural de Lleida a la plaça Paeria
  • Pla sencer d'una de les persones que ha llegit el manifest en la concentració del sector cultural de Lleida a la plaça Paeria
  • Imatge d'una actuació de dansa en la concentració del sector cultural de Lleida a la plaça Paeria per rebutjar les darreres restriccions
  • Pla obert de la concentració del sector cultural de Lleida a la plaça Paeria per rebutjar les darreres restriccions i per defensar que "la cultura és segura"

El sector de la cultura de Lleida s'ha concentrat aquest dimarts al vespre a la plaça Paeria de Lleida per rebutjar les darreres restriccions decretades pel Govern en l'àmbit cultural per la covid-19 i denunciar l'afectació que estan suposant als professionals i equipaments, amb la pèrdua d'ingressos però, sobretot, de llocs de treball. Més d'un centenar de persones, moltes d'elles vestides de negre en senyal de dol per la cultura, han defensat que és un sector "segur" i, per això, han reclamat la reobertura de teatres, sales de concerts i de la resta d'espais culturals que han hagut de tancar arran de les noves restriccions. Durant la protesta, s'ha llegit un manifest unitari i també s'han dut a terme actuacions musicals i de densa.

Diversos representants del sector cultural lleidatà han llegit un manifest unitari en què han defensat que "la cultura és segura". "Si ens fan baixar la persiana és perquè no som rendibles", i "volem actuar, treballar, que ens deixin fer la nostra feina, perquè estem convençudes que la podem fer amb unes condicions de seguretat sanitària que no contribueixen a l'augment de contagis", afegia el manifest. 

En aquests sentit, les desenes de persones que han participat en l'acció de protesta han expressat el seu malestar davant el nou tancament de teatres, sales de concerts i d'altres espais culturals i n'han exigit la reobertura immediata. "Després de mesos de 'bolos' cancel·lats, de mirar de refer-nos, de veure com ens venien la idea que tota la responsabilitat de mantenir-nos depenia de la nostra capacitat de reinventar-nos, de donar-nos suport les unes a les altres, de veure com la precarietat del nostre sector arribava a límits insospitats amb la nova normalitat, ens tornaven a tancar, i no hi podíem fer res", lamentaven en el document que s'ha llegit.

Entre els assistents, s'han pogut llegir pancartes amb lemes com ara 'sense cultura, no hi ha futur', 'mesures dignes pels treballadors de la cultura', 'fem visible la indústria invisible, no volem desaparèixer' o bé 'esglésies plenes, teatres buits', entre altres. La concentració, que s'ha desenvolupat sota una lleugera pluja, ha estat amenitzada amb actuacions musicals i de dansa a càrrec de la banda Pixie i Dixie i d'alumnes de l'escola de Dansa Dancescape, respectivament, entre altres. 
 

Comparteix

També t'interessarà