El sector cultural prepara l'ampliació de l'aforament aquest dilluns

ACN
24-05-2021
  • El sector cultural prepara l'ampliació de l'aforament aquest dilluns
    Peu de foto: 
    El sector cultural prepara l'ampliació de l'aforament aquest dilluns

La cultura amplia els seus aforaments a partir de dilluns i passa del 50 al 70%. El sector, però, prepara "amb prudència" i "sense presses" aquest augment. Als teatres consultats per l'ACN la intenció general és augmentar al 70% així que es publiqui per part de la Generalitat al DOGC, previsiblement aquest 24 de maig. Amb tot, domina la cautela i encara no s'han posat a la venda les noves localitats.Des del Gremi de Cinemes de Catalunya, s'està treballant per trobar “un comú denominador" per aplicar l’augment. 

El Liceu de Barcelona ja va anunciar que ho aplicarà de forma immediata i amb una distribució que manté la distància de seguretat d’una butaca entre els grups d’espectadors.

Al TNC estan ultimant com es concreta "tècnicament" la venda ampliada del 70% de l'aforament, però la intenció és fer-ho també de seguida que es pugui. 

Horaris estables

Molts dels equipaments que, per conviure amb el toc de queda, van avançar els horaris de les funcions preveuen mantenir-los ja fins a final de temporada. L'excepció, entre els teatres consultats per l'ACN, és la Sala Beckett, que recuperarà la franja habitual a partir de la reposició de 'El combat del segle', a les vuit del vespre, i a dos quarts de nou, ' Salvació Total Imminent Immediata Terrestre i Col·lectiva'.

En canvi tant el Liceu, com L'Auditori, com els teatres del Grup Focus no "tocaran" previsiblement l'horari avançat (habitualment, a les 19h) que han adoptat els últims mesos. Al TNC no està decidit encara.

Cinemes

Des del Gremi de Cinemes de Catalunya, Camilo Tarrazón, explica a l'ACN que s'està treballant com s'aplica l'augment per "buscar un comú denominador cara el públic i fer-ho de la millor manera possible".

Per la seva part, el responsable dels Cinemes Girona, Toni Espinosa, celebra l’ampliació al 70% perquè significa que les coses van millorant i s’avança positivament. “La gent es troba molt còmoda amb el 50% i potser amb sales petites és imprescindible augmentar l’aforament, però nosaltres que tenim dues sales grans, una de 300 butaques i una de 240, potser no necessitem ampliar encara al 70%”. Indica que quan es passa del 50% els límits entre les persones “es redueixen. Si es fa és perquè hi ha una situació de més seguretat, però una cosa és que sigui segur i l’altra és la sensació que té la gent de seguretat”, afegeix.

Espinosa destaca que als Girona les sales més grans es mantindran, de moment, al 50% en les sessions normals i si hi ha un esdeveniment especial o una estrena potser amplien l’aforament a petició del client. Per contra, a la sala petita amb 100 butaques potser sí amplien al 70%. “Anirem veien, es tracta de no tenir pressa i mirar com reacciona el públic perquè és important que la nostra clientela se senti còmoda al venir al cinema”.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta