Els teatres lamenten que la reducció de l'aforament és una "notícia dura" i "inesperada"

ACN
20-12-2021
  • Els teatres lamenten que la reducció de l'aforament és una "notícia dura" i "inesperada"

La presidenta d'ADETCA, Isabel Vidal, ha lamentat aquest dilluns que la reducció de l'aforament al 70% en el món cultural, anunciada pel Govern, és "una notícia dura" i que "no esperaven". De fet, Vidal ha reconegut que abans que una reducció d'aforament esperaven la petició del certificat covid-19 perquè "dins els teatres es compleixen les mesures de seguretat amb la mascareta". Així mateix, Vida ha demanat ajuda a les administracions per "rescabalar aquesta pèrdua d'ingressos tan importants". El Govern ha anunciat mesures que vol aplicar com tancar l'oci nocturn i limitar l'aforament al 70% en gimnasos, cultura i comerç. Si el TSJC les aprova les mesures entraran en vigor la matinada de dijous a divendres.

Vidal ha manifestat que precisament els nadals és l'època de recaptació més gran als teatres. En aquest sentit, ha demanat ajuda al Departament de Cultura i a les administracions per "rescabalar aquesta pèrdua d'ingressos tan importants". "Seguirem treballant i ho hem de gestionar de la millor manera que puguem", ha afegit.

La presidenta d'ADETCA també ha assenyalat que són conscients que "altres activitats patiran restriccions més dures i que la situació és molt complicada i l'haurem de passar entre tots".

Per la seva part, la patronal d'oci nocturn Fecasarm impugnarà les noves restriccions del Govern i demanarà mesures cautelaríssimes perquè no s'apliquin. Pel que fa al Gremi de Cinemes, consideren creu que reduir l'aforament al 70% és "una mesura dura" amb un "perjudici important" per la cultura.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta