El Segrià commemora el Dia Internacional d’Acció per a la Salut de les Dones

REDACCIÓ
Publicat: 
28-05-2021
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • El Segrià commemora el Dia Internacional d’Acció per a la Salut de les Dones

El Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) del Consell Comarcal del Segrià ha organitzat aquesta setmana tres activitats coincidint amb la commemoració del Dia Internacional d’Acció per a la Salut de les Dones, que se celebra avui divendres, 28 de maig.

La primera activitat va tenir lloc ahir, a Torrebesses, que va acollir la xerrada ‘Corresponsabilitat familiar en temps de pandèmia’ a càrrec de la psicòloga i experta en gènere Anna Lloret, que va parlar de com els estereotips home/dona encara són ben arrelats. Per exemple, les tasques domèstiques, la cura dels fills i de les filles, així com les obligacions escolars han recaigut majoritàriament sobre les dones, i tot i que el confinament, amb l’increment que va comportar de la convivència a les llars entre homes i dones, semblava que podia haver fet variar els hàbits patriarcals en la distribució dels usos del temps pel que fa a la corresponsabilitat, al final sembla que les coses no han canviat tant com en un principi es podia pensar.

Per avui divendres s’han organitzat dos xerrades més. El primer dels actes se celebrarà a les 17.30 hores a la Llar de Jubilats de Llardecans. Durà per títol ‘Afluixa’t. Gestió de l’estrès i millora de l’atenció plena’, i anirà a càrrec de l’empresa Tàctica 360.

Avui també, a les 18.00 hores, la sala La Societat de Maials acollirà la xerrada ‘La salut de les dones amb perspectiva de gènere’, que anirà a càrrec de Margarita Molero.

El SIAD Segrià, Servei d’Informació i Atenció a les Dones, és un servei públic que ofereix a les dones de la comarca informació, orientació i assessorament en tots aquells aspectes relacionats amb l’exercici del dret de les dones en tots els àmbits de la seva vida: laboral, social, personal, familiar i altres. També desenvolupa actuacions de sensibilització social i dinamització de la participació, i treballa en la prevenció, atenció i detecció de la violència masclista.

Etiquetes: 
Comparteix

També t'interessarà