El Segrià condemna i rebutja l'agressió sexual patida per una menor a Rosselló

REDACCIÓ
08-10-2021
  • El Segrià condemna i rebutja l'agressió sexual patida per una menor a Rosselló

El Consell Comarcal del Segrià ha expressat avui el seu rebuig a l’agressió sexual patida per una veïna de Rosselló menor d’edat a finals de setembre i a totes les violències masclistes. Ho ha fet mitjançant la lectura d’un manifest en el transcurs de Ple celebrat aquest matí en format telemàtic.

A aquesta declaració institucional de rebuig i condemna cal afegir-hi que el Consell Comarcal del Segrià, mitjançant els Serveis Socials Bàsics i Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD), ha posat a disposició de la persona agredida i de la seva família tots els recursos necessaris per a la seva atenció i recuperació. A més, el Consell ha volgut fer explícit tot el seu suport i ha fet una crida per seguir treballant conjuntament i coordinadament amb la implicació de totes les administracions i agents socials per tal d’eradicar aquestes conductes.

D’altra banda, durant el Ple també s'han aprovat definitivament els comptes anuals corresponents a l’exercici 2020 del Consell Comarcal del Segrià, que incorporen la consolidació dels comptes del Consorci de Residus del Segrià. L'aprovació s'ha fet amb el vistiplau de tots els grups i només l’abstenció de Ciutadans. De la mateixa manera, s’ha obert la convocatòria de selecció de personal per cobrir dos llocs de treball.

D’una banda, amb caràcter interí, d’una plaça d’administratiu/va de suport a secretaria d’intervenció, i de l’altra, el concurs oposició (lliure) d’una plaça de tècnic/a de Secretaria d’administració general. Igualment s’ha donat llum verda a dos convenis de col·laboració en el marc del Programa de desenvolupament rural de Catalunya 2014-2020. El primer d’ells, entre el Consell Comarcal del Segrià i el Consorci Grup d'Acció Local Noguera-Segrià Nord per a l’execució del projecte estratègic territori de valor ‘Posar en valor els recursos del territori com a dinamitzadors del turisme familiar 2022’. Com ha explicat el cap de l’àrea de Promoció Econòmica i Turisme del Consell, Josep Lluís Huguet, “el projecte preveu potenciar i impulsar els recursos naturals, patrimonials i culturals del territori com a dinamitzadors del turisme familiar, amb actuacions als municipis d’Alfarràs, Alguaire, Corbins, Almenar, Vilanova de la Barca i la Portella”.

El segon conveni és amb l’Associació Leader de Ponent per la realització del projecte estratègic Espais Naturals de Ponent. Té com a objecte realçar els valors de Ponent entre la població, fomentar l’ecoturisme i l’economia al territori. Finalment, la consellera d’Educació, Sílvia Olmo, ha presentat un informe arran del qual s’ha acordat reclamar al Departament d’Educació de la Generalitat que faciliti servei d’autocar a l’alumnat de Batxillerat per anar als instituts corresponents. Segons aquest informe, el curs escolar s’ha iniciat amb normalitat malgrat la pandèmia, una normalitat, però, que no és plena al Segrià.

D’una banda, hi ha mancances de monitors per als alumnes de NEE (Necessitats Educatives Especials), motiu pel qual s’ha demanat a Educació que ampliï el personal destinat a aquesta capítol. L’altra problemàtica que s’ha detectat és, com s’ha dit, la referent al transport per als/les alumnes d’ensenyament postobligatori (batxillers), ja que és precisament a les zones rurals on l’alumnat té més dificultats per anar als instituts, motiu pel qual s’ha demanat a Educació que es cobreixi aquest demanda de transport. Al respecte, el president del Consell, David Masot, ha dit que aquest és un tema “molt important” i requereix “solucions”, perquè “som una zona rural i necessitem aquest servei”. “Formem part de Catalunya, però no tenim les dotacions que hauríem de tenir”, s’ha lamentat.

Finalment, l’informe de la consellera d’Ensenyament ha notificat que a finals d’aquest mes d’octubre s’iniciarà la campanya de promoció de la fruita de producció integrada a les escoles del Segrià. Serà una campanya que es farà de manera conjunta amb el Consell Regulador de la Producció Integrada i les empreses de menjador Aramark i Comertel.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

S'hauria d'ampliar l'edat mínima per consumir alcohol?