El Segrià contracta 19 persones de diferents col·lectius que es trobaven en atur

REDACCIÓ
Publicat: 
08-06-2022
Actualitzat: 08-06-2022 1:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • El Segrià contracta 19 persones de diferents col·lectius que es trobaven en atur
    Peu de foto: 
    Consell Comarcal del Segrià

Durant el mes de maig de 2022 s’ha iniciat el programa Treball i Formació, mitjançant el qual el Consell Comarcal del Segrià ha contractat a 19 persones per tal de proporcionar-los una experiència professional per millorar la seva ocupabilitat. Les contractacions han anat destinades a 8 persones que es trobaven en risc de caure en situació d’atur de llarga durada, a 7 persones majors de 52 anys i a 4 persones beneficiàries de la renda garantida de ciutadania.  

Els projectes en els quals participaran durant els 12 mesos de durada del programa seran per realitzar tasques de suport a diferents àrees del Consell Comarcal per tal de millorar els serveis que es presten a la ciutadania. Així, les persones contractades realitzaran tasques de suport a les àrees d’ensenyament, cultura, serveis socials, intervenció i secretaria, informàtica, promoció econòmica i medi ambient. Tres de les persones contractades faran tasques de suport a la canera i de manteniment dels edificis del consell i dues treballaran en sengles ajuntaments de la comarca per al manteniment dels espais públics. 

El programa, que inclou diferents línies, també ha permès la incorporació de dues persones tècniques que realitzaran la coordinació i l’acompanyament al personal contractat durant la seva experiència professional.  

Aquestes contractacions se sumen a la contractació d’una vintena de persones més del mateix programa Treball i Formació per una durada de 12 mesos que van començar a treballar a finals del 2021, majoritàriament, per donar suport a les brigades dels diferents ajuntaments de la comarca. En aquest cas, es tracta de contractacions de les línies dirigides a persones joves tutelades i ex tutelades, dones, més grans de 45 anys i una per a fer tasques de coordinació. 

D'aquesta manera, fins a finals del 2022 des del Consell Comarcal s'ofereix a la totalitat d’ajuntaments de la comarca un treballador/a durant sis mesos, ja que cadascú treballarà durant l’any en dos ajuntaments.  

A banda d’accedir a un contracte laboral, totes les persones contractades també reben entre 60 i 70 hores de formació. 

El programa Treball i Formació està finançat per la Generalitat de Catalunya mitjançant el Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, pel Next Generation Catalunya i pel Fons Social Europeu i pel Servicio Público de Empleo Estatal. 

Comparteix

També t'interessarà