El Segrià contracta tretze aturats per netejar els boscos

E. FARNELL
02-01-2020
  • El Segrià contracta tretze aturats per netejar els boscos

El consell del Segrià ha contractat 13 persones a l’atur per dur a terme treballs de neteja als boscos cremats dels municipis de Maials i Llardecans durant l’incendi de l’estiu passat. El president del consell, David Masot, va explicar que dimarts passat es van firmar els contractes i a partir d’aquesta setmana s’iniciarà la formació sobre el maneig de maquinària especialitzada i sobre riscos laborals.

Aquesta contractació està subvencionada pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) a través de plans d’ocupació. En el cas de les Garrigues, també s’han atorgat uns altres dos plans per escometre tasques similars.

Masot va explicar que les persones seleccionades faran tasques dirigides a la neteja de la massa forestal cremada i revitalitzar les àrees més afectades, que en el cas dels municipis de Maials i Llardecans, sumen prop d’un miler d’hectàrees. Així mateix, també es faran treballs d’estassada de la vegetació i neteja dels sotaboscos com a mesura de prevenció.

“En el cas de Maials també s’actuarà a l’àrea turística de la Vall dels Horts per evitar incendis, per netejar-la de canyes i de brossa”, va dir. Va explicar que la formació d’aquestes persones es farà a Flix juntament amb les 61 que s’han contractat a la comarca de la Ribera d’Ebre, amb moltes més hectàrees cremades pel gran incendi de l’Ebre. “Es tracta d’actuacions per planificar mesures que ajudin a reduir el risc de propagació d’un futur incendi i per al sanejament de la massa forestal que no es va cremar”, va dir. Així, es crearan àrees de seguretat i s’actuarà en els accessos i l’adequació dels camins, a banda de de reduir combustible forestal i millorar la gestió forestal dels dos termes municipals.

Segons Masot, les esmentades actuacions per aclarir l’excés de vegetació són importants al territori perquè afavoreixen la neteja i ajuden a prevenir incendis, a part de permetre un millor accés dels pagesos als seus terrenys.

Recuperar l’entorn paisatgístic de la zona i recobrar la diversitat de la vegetació també estan entre les prioritats de la iniciativa, va explicar, així mateix, Masot.

Val a recordar que la Generalitat va impulsar el mes de novembre passat el regadiu a la zona afectada per l’incendi. Es van iniciar els tràmits del projecte d’ampliació del Segrià Sud, per passar de regar 6.100 hectàrees a unes 8.000 als municipis d’Almatret, la Granadella, Llardecans, Torrebesses i Maials.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta