El Segrià ofereix formació pràctica a l'alumnat del certificat de promotors/es d'igualtat

REDACCIÓ
Publicat: 
21-05-2022
Actualitzat: 21-05-2022 1:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • El Segrià ofereix formació pràctica a l'alumnat del certificat de promotors/es d'igualtat

El Consell Comarcal del Segrià col·labora en la formació pràctica d’alumnes del certificat en Promoció per la igualtat efectiva de dones i homes del Centre d’Innovació i Formació Ocupacional (CIFO) de Lleida.

Aquest és el tercer any en què l’ens comarcal participa d’aquest acompanyament pràctic, que forma part de l’itinerari del certificat professional mitjançant el qual es pot assolir la titulació de Promotor/a en igualtat, figura recollida en la legislació actual.

En concret, aquest any una alumna en pràctiques ha acompanyat la tècnica d’Igualtat del Consell Comarcal en la seva tasca durant l’abril i el maig, la qual cosa li ha permès veure com s’incorpora la perspectiva de gènere en els entorns de treball i aprofundir en la normativa laboral.

Les pràctiques tenen una durada de 120 hores, durant les quals l’alumnat participa de diferents processos per tal d’incorporar habilitats i coneixements pràctics i aprofundir en les diferents matèries estudiades durant el període lectiu.

L’alumnat pot familiaritzar-se amb documents com els Plans d’igualtat o els Protocols per la prevenció i l’abordatge de l’assetjament sexual i per raó de sexe, col·laborar en la implementació de projectes impulsats des del servei d’igualtat i aprofundir en coneixements en l’àmbit de la diversitat afectiva i sexual, la prevenció de les violències masclistes o el desplegament de projectes en l’àmbit local.

Des del Consell Comarcal es valora molt positivament aquesta col·laboració, ja que facilita aterrar els conceptes teòrics per tal de poder implementar-los en la pràctica, i preveu continuar oferint aquest acompanyament en propers cursos.

Comparteix

També t'interessarà