El Segrià s’adhereix al Dia per l’alliberament LGBTIQ+

REDACCIÓ
28-06-2021
  • El Segrià s’adhereix al Dia per l’alliberament LGBTIQ+

El Consell Comarcal del Segrià s’ha adherit al Dia per l’alliberament Lesbià, Gai, Bisexual, Transsexual i Intersexual, que se celebra aquest dilluns 28 de juny.

L’adhesió s’ha fet palesa amb la penjada d’una bandera al·lusiva a la façana del Consell per vestir-la de colors i amb la lectura i divulgació –a través de la web i de les xarxes socials del Consell– de la ‘Declaració Institucional en motiu del 28 de juny de 2021-Dia per l’alliberament LGBTI’.

Des del Consell Comarcal del Segrià es volen reivindicar i defensar els drets del col·lectiu LGTBI, i atès que encara hi ha focus d’LGTBI-fòbia a casa nostra, fa una crida a les persones afectades a no callar i utilitzar els canals que tenen al seu abast en el nostre municipi i comarca, i demana a tota la ciutadania que s’impliqui en la defensa dels drets i llibertats de les persones LGTBI. És per aquest motiu que dona suport i fa pròpies les reivindicacions que el Consell Nacional LGBTI fa públiques en el seu manifest.

A més, s’assumeix el compromís de visibilitzar el 28 de juny i mantenir, la resta de l’any, el compromís amb el dret a ser, vestir-se, expressar-se i estimar com cadascú vulgui, amb tots els drets i tot l’orgull, i participar en la campanya “Fem els cims dels Drets LGBTI”, penjant la bandera de l’Arc de Sant Martí, i donant a conèixer a la ciutadania les accions fetes durant els darrers 12 mesos, amb la fita d’assolir els més alts nivell –o cims– dels drets LGBTI.

En aquest sentit, i al marge de l’acte celebrat aquest dilluns, durant els darrers dies han tingut lloc actes a Aitona (21 de juny), Sudanell (22) i Benavent de Segrià (25), i n’hi ha un altre programat pel 3 de juliol a Almenar.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Renoves l'armari cada tardor?