El Som Cinema presenta el jurat de les Seccions Oficials 2021

REDACCIÓ
Publicat: 
22-09-2021
Actualitzat: 22-09-2021 10:03
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • El Som Cinema presenta el jurat de les Seccions Oficials 2021

Som Cinema-Visual Art, Festival de l’Audiovisual Català de Lleida escalfa motors i dona a conèixer els membres del jurat de les Seccions Oficials de la 12a edició del certamen, que tindrà lloc del 20 al 24 d’octubre en diferents espais de la ciutat com l’Screen Box Lleida, l’Auditori del Campus de Cappont de la Universitat de Lleida (UdL), Ilerna i el Cafè del Teatre.

Els membres del jurat en les Seccions Oficials de Curtmetratges i Llargmetratges Documentals són:

Ceci Artigues, llicenciada en Periodisme per la UAB i en Comunicació Audiovisual per la UOC, ha estat regidora en programes de televisió com Nexes(Mediapro, TVC), Està passant (Minoria Absoluta, TVC), La nit dels Òscars (Triacom Audiovisual, TVC), Revolució 4.0 (El Terrat, TVC), Pura magia (TVE) o Hora punta (TVE), i també ha format part de l’equip de realització de l’acadèmia d’Operación Triunfo (TVE), entre altres. Actualment compagina les seves tasques al programa Polònia (Minoria Absoluta, TVC) amb la docència al centre Ilerna Formació i a l’Escola Catalana de Cinema i Televisió.

Ferran Farré, format a l’École Internationale Jacques Lecoq de París i amb un màster en Estudis Teatrals de l’Institut del Teatre de Barcelona, la UAB i la UPF, ha rebut formació en més d’una cinquantena de cursos de diverses disciplines artístiques i escèniques. Té vint-i-cinc anys d’experiència en el camp de la docència i la direcció escènica formativa. Ha publicat diversos textos teatrals, a més de recursos pedagògics sobre expressió i teatre. Actualment treballa a l’Aula de Teatre de Mataró i de Lleida. Com a actor és cofundador de la companyia Nurosfera, havent participat en totes les seves produccions i en diversos festivals internacionals.

Aida Bañeres Argilés, és editora, antropòloga i programadora de festivals de cinema. Amb un perfil polivalent en el món del cinema, ha treballat de reportera a Lleida TV, de productora a TV3, de directora de fotografia i editora de documentals a Londres i de professora de llenguatge cinematogràfic a Londres, Mèxic, Algèria i, darrerament, a l’ECCIT de Lleida. Paral·lelament, des del 2010 forma part de l’equip de programació del Festival REC de Tarragona, ara com a directora del laboratori Work In Progress Primer Test. Anteriorment ha estat programadora del festival de documentals musicals Doc’n Roll de Londres. Lleidatana de naixement, viatgera i curiosa de vocació, s’identifica en la dissidència, el transfeminisme i l’antiracisme. 

En la categoria de Curtmetratges i Llargmetratges de Ficció, formen part del jurat:

Yolanda Olmos Ruiz, inicia la seva formació cinematogràfica al Centre d’Estudis Cinematogràfics de Catalunya el 1990, especialitzant-se en direcció i guió. Els seus primers passos en el sector audiovisual són a Producciones Doble Banda, on treballa com a productora executiva fins al 2017. Durant aquest període produeix una vintena de films, amb especial atenció al gènere documental. Com a directora i guionista, ha dirigit documentals per al cinema i la televisió, a més de diversos audiovisuals per a museus i fundacions, entre ells Les mans d’Alícia, Shorok i Vos, que sos mi hermana. Des del 2017 és directora de l’associació Dones Visuals.

Carlos R. Ríos, és llicenciat en Ciències de la Informació per la UAB i té un postgrau en Gestió i Polítiques Culturals. És un dels cofundadors de la difusora cinematogràfica 100.000 Retinas, entitat que neix el 1994 i que es dedica a promoure el cinema com a cultura. Ha estat promotor i coordinador del cicle Cineambigú, espai cinematogràfic setmanal que oferia el millor cinema internacional sense distribució al nostre país. Durant més de deu anys ha codirigit el Festival de Cinema Asiàtic de Barcelona, i des del 2010 és director de la distribuïdora cinematogràfica Noucinemart i del D’A Film Festival Barcelona.

Meritxell Colell, és llicenciada en Comunicació Audiovisual per la UPF el 2006. El 2005 rep una beca per estudiar a la Universidad del Cine a Buenos Aires. Com a muntadora, treballa en nou llargmetratges exhibits en prestigiosos festivals internacionals. Signa el seu primer llargmetratge com a directora el 2018,Con el viento, seleccionat a L’Atelier de la Cinéfondation del Festival de Cannes, estrenat a la 68a edició de la Berlinale i premiat al Festival de Màlaga. El 2020 estrena Transoceàniques al Festival de Nara (Japó), i rep una menció especial del jurat espanyol al Festival de Gijón. Ara està treballant en la fase de postproducció del seu segon llargmetratge de ficció, Dúo, premiat a nombrosos laboratoris. Des del 2007 combina la realització de films amb l’ensenyament en els estudis de cinema.

Els membres el jurat del III Concurs de Curtmetratges ‘Som Secundària’ són:

Montserrat Cortada i Català és, des de l’any 2017, directora general de JCA Cinemes, empresa d’exhibició de cinema fundada a Lleida el 1923 i un punt de referència a la ciutat. Creu fermament que el cinema és una molt bona eina per educar-nos i està molt contenta de poder formar part del jurat del concurs de curts de Som Secundària, destinat als centres educatius de la demarcació.

Miquel Plaza, és tècnic superior en realització de projectes audiovisuals i espectacles pel centre Ilerna de Lleida. Ha participat en la producció i direcció de curts i pel·lícules com Alcarràs (2021) o Llodrigons (2021).

Marina Rodrigo, ha estudiat el grau de Realització de Projectes Audiovisuals i Espectacles al centre Ilerna de Lleida i ha estat treballant en l’equip de producció del nou film Alcarràs (2021), de Carla Simón.

Sota la direcció artística de Judith Vives per tercer any consecutiu, Som Cinema arriba a la 12a edició consolidat com a plataforma per a la promoció del cinema i altres formats audiovisuals de producció catalana realitzats per nous creadors i productors. El festival ofereix el seu aparador a les produccions audiovisuals més recents, joves i arriscades realitzades des de les escoles de cinema, productores independents o àrees d’audiovisuals universitàries dels territoris de parla catalana.

Comparteix

També t'interessarà