El teatre de les Borges adaptarà platea i escenari al format de les obres

M. CODINAS
05-09-2019
  • El teatre de les Borges adaptarà platea i escenari al format de les obres

Des d’un escenari telescòpic que permeti situar els actors al mateix nivell que la platea fins a desplaçar les butaques per envoltar l’escenari i quedant aquest al centre del públic o fins i tot deixant el recinte buit per convertir-lo en una sala de ball. És el que contempla el projecte executiu del nou teatre municipal de les Borges Blanques, que actualment es troba en fase d’aprovació i que es construirà durant l’actual mandat. El projecte va quedar aparcat anys enrere per la crisi. S’ubicarà en una parcel·la de 1.460 metres quadrats de superfície entre l’avinguda Jaume I i el carrer Borges del Camp amb capacitat per a 360 butaques.

Enric Mir, alcalde de la capital de les Garrigues,ha explicat que el nou teatre, en el qual s’invertiran un total d’1,8 milions d’euros, “serà un equipament modulable i polivalent amb diferents vessants i funcions i capaç d’atendre les diferents demandes de la ciutat, a més d’ampliar l’oferta cultural d’una manera transversal”.

Així mateix, l’equipament prova de respondre a l’actual congestió dels pavellons poliesportius, que ara s’utilitzen per a aquests usos i no permeten acollir activitats culturals que requereixen unes característiques concretes.

El concurs públic preveu atorgar les puntuacions més grans a les propostes que permetrien al futur teatre funcionar amb un cost assequible per a les arques municipals, sigui quin sigui el seu nivell d’activitat. Així, dóna prioritat a l’eficiència energètica i als materials i solucions constructives d’alta durabilitat que exigeixin un baix nivell de manteniment. A més de l’escenari telescòpic i les butaques desplaçables, el teatre comptarà amb una graderia plegable i una cafeteria i el seu disseny permetrà altres usos com el d’auditori, de sala de ball i altres funcions firals.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Els plans per aquestes vacances són...