⏯️ El toc de queda "no serà efectiu al Pallars si no s'aplica a tota la comarca"

ACN
Publicat: 
15-07-2021
Actualitzat: 15-07-2021 12:57
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • ⏯️ El toc de queda "no serà efectiu al Pallars si no s'aplica a tota la comarca"

L'alcaldessa de Tremp, Maria Pilar Cases (ERC), veu bé l'aplicació del toc de queda al municipi perquè creu que s'havien de prendre mesures excepcionals davant l'augment de casos de covid-19. Cases, però, considera que aquest confinament nocturn queda curt i que s'hauria d'aplicar comarcalment. L'alcaldessa ha argumentat que els joves de Tremp només s'hauran de desplaçar al municipi veí de Talarn, on no hi haurà toc de queda i que no disposa de policia municipal per evitar aglomeracions. A l'Alt Pirineu, la Seu d'Urgell també és un dels 158 municipis on s'implantarà el toc de queda. El primer tinent d'alcalde, Francesc Viaplana (ERC), veu bé aquesta mesura per reduir els contagis.

Cases ha recordat que el toc de queda serà municipal i per tant d'aplicació als 29 nuclis agregats del municipi. L'alcaldessa ha lamentat que nuclis amb poca població com Palau de Noguera (75 habitants), Suterranya (58 habitants), Santa Engràcia (26 habitants), el pont d'Orrit (17 habitants) o Sapeira, Claret o Claramunt, amb menys de mitja dotzena d'habitants, també hauran de complir amb el toc de queda.


ℹ️ Mapa dels municipis afectats pel nou toc de queda a Catalunya

Maria Pilar Cases s'ha mostrat pessimista i diu que "les concentracions hi continuaran sent" si el toc de queda només s'aplica al municipi de Tremp. Per aquest motiu, s'ha mostrat partidària d'un toc de queda comarcal.

Des de l'Ajuntament de Tremp, la policia municipal vetllarà aquest dissabte per fer complir la mesura si ja és efectiva i confia en la responsabilitat dels joves per reduir els contagis.

Per la seva part, el primer tinent d'alcaldia de la Seu d'Urgell ha dit ser conscient dels perjudicis que pot ocasionar al sector turístic la mesura del toc de queda, però ha manifestat que és una mesura per evitar col·lapses al sistema sanitari i noves mesures més dràstiques. Viaplana s'ha mostrat resignat i ha dit que el toc de queda és la mesura que calia aplicar per reduir els contagis.

Comparteix

També t'interessarà