⏯️ El transport escolar reprèn el servei amb protocols

ACN
15-09-2020
  • El transport escolar reprèn el servei amb protocols
  • Pla americà d'una monitora de transport escolar proporcionant gel hidroalcohòlic a dos usuaris de la línia que va des de Calvinyà
  • Pla americà d'una monitora de transport escolar proporcionant gel hidroalcohòlic a un alumne de la línia que va des de Calvinyà
  • Pla mitjà d'una monitora de transport escolar proporcionant gel hidroalcohòlic a dos usuaris de la línia que va des de Calvinyà
  • Pla general de l'exterior de l'Escola Pau Claris de la Seu d'Urgell abans de l'entrada dels alumnes el primer dia de classe.

El transport escolar ha reprès aquest dilluns el servei amb un protocol que estableix que els alumnes han d'anar tot el trajecte amb mascareta, fer el rentat de mans amb gel hidroalcohòlic abans de pujar-hi i utilitzar sempre el mateix seient, el qual queda assignat per a tot el curs. De fet, el Departament d'Educació permet arribar al 100% d'ocupació dels autocars, tal com ho ha comunicat als consells comarcals. En el cas de l'Alt Urgell, on hi operen 15 rutes que donen servei a unes 350 persones, el primer viatge s'ha pogut dur a terme "sense incidències", segons ha explicat la seva presidenta, Josefina Lladós, que ha afegit que confia que aquesta situació de normalitat "pugui ser la tònica del què ha de venir".

En aquesta primera jornada de transport escolar no s'ha vist a tots els alumnes utilitzant el servei, ja que normalment molts pares opten per portar-los ells mateixos en aquest primer dia de classe. Així, en el cas de la ruta que va fins a Calvinyà, al municipi de les Valls de Valira (Alt Urgell), l'han agafat catorze de la trentena d'usuaris habituals i en les 15 línies han estat 230.

Lladós ha destacat que en totes les línies de la comarca s'han seguit les directrius establertes. Així, tot i que veu "natural" que després de sis mesos sense escola hi pugui haver un cert "neguit" per part de les famílies, ha volgut donar un missatge de "tranquil·litat". A més, ha demanat "ser tots molt responsables" i traslladar aquestes actituds als nens i joves.

La presidenta del Consell Comarcal de l'Alt Urgell també ha afirmat: "És un temps en el que cal ser adaptable, perquè ningú sap què pot passar d'aquí a un mes". En aquest sentit, ha volgut deixar clar que des de l'administració s'intentarà donar resposta de la millor manera possible i amb l'objectiu de garantir l'obertura de les escoles i el dret a l'educació.
 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta