El Vallverdú i el Màrius Torres, amb 30 obres més que el 2018

A.S.C.
01-11-2019
  • El Vallverdú i el Màrius Torres, amb 30 obres més que el 2018

Els Premis Literaris de Lleida, la gala d’entrega dels quals està prevista per al 15 de novembre a l’Auditori, han rebut aquest any 29 originals més que el 2019. Així, el jurat de la 36 edició del guardó d’assaig Josep Vallverdú haurà d’escollir entre   (tres més que l’any passat), mentre que el de la 24 edició del Màrius Torres de poesia, entre 65 (gairebé el doble que l’any passat, quan es van rebre 39 originals). “Són unes dades molt positives que signifiquen que els autors d’aquest país confien en els nostres premis literaris”, va subratllar ahir durant la presentació Rosa Mesalles, tècnica de literatura de la Paeria, que va afegir que “en les 36 edicions dels Vallverdú s’han rebut un total de 621 originals i en les 24 dels Màrius Torres, 1.565”.

El premi Josep Vallverdú està dotat amb 9.000 euros i el Màrius Torres amb 6.000. Tanmateix, durant la presentació, el regidor de Cultura de la Paeria, Jaume Rutllant, va avançar que per a l’any que ve la “intenció” és equiparar els dos reconeixements als 9.000 euros amb el suport de la Diputació, ens coorganitzador dels guardons juntament amb la Paeria, representat ahir per la vicepresidenta de l’IEI, Estefania Rufach.

La gala tindrà lloc el 15 de novembre a les 19.00 h a l’Auditori. El periodista i escriptor Martí Gironell dirigirà l’acte, que comptarà aquest any amb un espectacle poètic en homenatge a Lluís Llach a càrrec de dos lleidatans: l’actor Joan Berlanga i el músic Albert Flores al piano. Les obres guanyadores seran publicades per Pagès Editors. Les novetats del jurat del Vallverdú són l’entrada de Jaume Barrull Pelegrí i Anna Berga, que substitueixen Josep M. Sala-Valldaura i Salvador Giner, respectivament, i se sumen així a Elena Casacuberta, Teresa Iribarren i Màrius Serra. Per la seua banda, Eva Baltasar i Pere Pena fan el mateix en el Màrius Torres i substitueixen Josefa Contijoch i Xavier Macià. Repeteixen Jordi Marrugat, Eduard Sanahuja i Cèlia

La gala comptarà amb un homenatge a Llach a càrrec de l’actor Joan Berlanga i el músic Albert Flores Sànchez Mústich

La primera activitat que hi ha prevista serà la presentació pública de les obres guanyadores de la passada edició el dimarts 12 de novembre a les 19.00 h al Cafè del Teatre. Així, Josep Ballester i Roca presentarà el seu assaig Atles d’aigua i pedra i el poeta Amadeu Vidal i Bonafont ho farà amb Emboscada.

L’endemà, el dimecres 13, tindrà lloc al Teatre de l’Escorxador el debat Repensem Lleida des de la Cultura. La periodista de SEGRE Anna Sàez serà l’encarregada de moderar els periodistes Joana Bonet i Lluís Foix i l’escriptor Francesc Serés.

Un debat sobre la cultura, una de les activitats prèvies a la gala d’entrega

L’activitat literària a la capital del Segrià s’intensificarà durant la setmana dels premis amb la recuperació de les activitats paral·leles prèvies a la gala d’entrega, que es van eliminar durant les últimes edicions.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta