El "Vespres en Vers" dedica la seva 8a edició a Josep Vallverdú, Rosa Fabregat i Jordi Jové

REDACCIÓ
Publicat: 
13-09-2023
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • El "Vespres en Vers" dedica la seva 8a edició a Josep Vallverdú, Rosa Fabregat i Jordi Jové
    Peu de foto: 
    Ajuntament de Lleida

El “Vespres en Vers” arriba a la seva vuitena edició que estarà dedicada a Josep Vallverdú, Rosa Fabregat i Jordi Jové. El cicle s’inicia aquest dimecres, a les 19 hores, a la sala 2 del Teatre Municipal de l’Escorxador amb el recital “Josep Vallverdú, cent anys de talent i passió pels mots”.

Aquest 2023 és un any en què s’escau que l’escriptor Josep Vallverdú ha celebrat el centenari del seu naixement, que la poeta Rosa Fabregat ha festejat el seu 90è aniversari i que el mes agost s’han complert els vint anys de la pèrdua del malaguanyat poeta Jordi Jové.

Per tot plegat, el cicle “Vespres en Vers” 2023 és una edició especial i per això s’ha considerat dedicar-la en exclusiva a aquests tres poetes lleidatans, per celebrar-los i homenatjar-los i recordar molt especialment el poeta desafortunadament absent.

Així, per donar veu als versos que han escrit els tres autors no hi ha millors lectors i intèrprets que els seus companys de versos i talent creatiu i persones vinculades a la seva vida i al sector literari de la ciutat. Per tant, el cicle comptarà amb la complicitat d’altres poetes, escriptors/es i creadors/es de Lleida, llibreters/es, bibliotecàries, editors/es i amics/es dels tres escriptors.

Tots els recitals se celebren a la sala 2 del Teatre municipal de l’Escorxador amb entrada lliure i gratuïta.

Arriba la 7a edició del Vespres en Vers
Peu de foto: 
Ajuntament de Lleida

Programació

Dimecres, 13 de setembre

  • “Josep Vallverdú, cent anys de talent i passió pels mots”

Marta Alòs, Nathalie Bittoun, Pep Coll, Josep Gelonch, Teresa Ibars, Andreu Loncà, Anton Not, Eulàlia Pagès, Jordi Pàmias, Mertxe París, Jaume Pont, Jordi Prenafeta, Carme Romia, Eduard Roure, Josep M. Sala-Valldaura, Samantha Vall i Carme Vidal

Dimecres, 18 d’octubre

  • “Rosa Fabregat, noranta anys perseguint la bellesa en cada cosa”

Marta Alòs, Eduard Batlle, Josep Borrell, Antònia Capdevila, Núria Casado, Raquel Fontecha, Felip Gallart, Josep Gelonch, Andreu Loncà, Juanjo Manau, Anton Not, Eulàlia Pagès, Jordi Pàmias, German París, Francesc Pané, Pere Pena, Jaume Pont, Maria Pons, Jordi Prenafeta, Estefania Reñé, Carme Romia, Joan Roure, Mireia Segarra, Víctor Verdú i Carme Vidal

Dimecres, 8 de novembre

  • “Jordi Jové, vint anys recordant-lo en els seus rengles i en els seus silencis”

Marta Alòs, Carme Casanovas, Meritxell Cucurella-Jorba, Gabriel Jové, Juanjo Manau, Josep M. Nogueras, Anton Not, Eulàlia Pagès, German París, Pere Pena, Jaume Pont, Maria Pons, Jordi Prenafeta, Carme Romia, Pere Rovira, Tonet Rufié, Josep M. Sala-Valldaura i Carme Vidal.

El cicle “Vespres en Vers” es va iniciar el 2016 i durant aquestes vuit edicions consecutives ha donat veu en sessions monogràfiques a cadascun/a dels trenta poetes que han ofert recitals antològics de la seva obra en vers davant del públic lleidatà. A banda dels trenta recitals celebrats fins al moment, s’han produït trenta videoclips literaris, un per poeta, per acostar els creadors als seguidors de la poesia, a través de la seva obra, els seus pensaments, les seves preferències com a lectors de poesia i les seves reflexions a l’entorn de la literatura.

Ajuntament de Lleida
Comparteix

També t'interessarà