El violinista lleidatà Joan Plana, nou director artístic del Raimat Arts Festival

REDACCIÓ / Lourdes Farré
Publicat: 
11-04-2024
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • El violinista lleidatà Joan Plana, nou director artístic del Raimat Arts Festival
    Peu de foto: 
    Rafael Gimena

Joan Plana Nadal, violinista nascut a Lleida el 1983 i establert a Nova York des del 2009, ha estat nomenat el nou Director Artístic del Raimat Arts Festival (RAF), que se celebra els dies 4, 5 i 6 d'octubre d'aquest any 2024.

Plana, qui va rebre una beca de la Fundació Sorigué durant molts anys, ha expressat el seu entusiasme per tornar a la seva terra natal per liderar aquest festival. Elena de Carandini, presidenta de la Fundació Comunitària Raimat Lleida (FCRL) i propietària del Castell de Raimat, precursor del RAF, ha elogiat la col·laboració de Plana i ha destacat la seva reputació internacional com a músic.

Joan Plana resideix actualment a Manhattan, amb la seva dona, la també violinista Jessica Park; i ja va visitar el RAF en l'edició anterior de 2023.

Reconegut per la crítica internacional per la seva virtuositat i expressivitat en el violí modern i barroc, Plana ha estat actiu durant les últimes dues dècades en concerts solistes, de cambra i com a concertino d'orquestra a tot el món, des de Nova York fins a Europa i Àsia.

A més de dirigir i fundar el grup barroc Concitato, Plana ha estat concertino de diverses orquestres a Nova York i altres ciutats dels Estats Units. També ha col·laborat amb prestigiosos grups de música antiga a Europa i ha guanyat diversos premis nacionals i internacionals.

Amb una sòlida formació acadèmica, Plana ha obtingut títols de diverses institucions musicals reconegudes, incloent-hi l'Esmuc, el Cleveland Institute of Music, la Case Western Reserve University i la Juilliard School. Va completar el seu doctorat a la City University of New York el 2022 i ha impartit classes en diverses universitats i institucions educatives als Estats Units i a l'estranger.

Comparteix

També t'interessarà