El Xef Mateu Blanch rep el Premi 'Plato de Oro 2019'

REDACCIÓ
08-10-2019
  • El Xef  Mateu Blanch rep el Premi 'Plato de Oro 2019'

El cuiner lleidatà Mateu Blanch va rebre ahir a la nit el premi Plato de Oro 2019, guardó que atorga cada any Radio Turismo per reconèixer la trajectòria i l’esforç per dignificar la gastronomia per part de professionals, xefs i restaurants de l’Estat. El lliurament va tenir lloc en el decurs d’un sopar de gala celebrat al Restaurante La Estación de los Porches de Madrid que va comptar amb la presència de 200 restauradors, cuiners i professionals vinculats al món de la gastronomia.

Blanch, copropietari del restaurant-peixateria Caravista de Lleida des del 2018, i l’únic cuiner català nominat en aquesta edició del guardó, va posar en valor la ciutat de Lleida i els productes de proximitat de l’Horta lleidatana. El xef va afirmar que Lleida “és una ciutat oberta, còmoda per als seus habitants i hospitalària envers els visitants, una ciutat amb molts al·licients, orgullosa de les seves arrels però també inquieta i creativa”.

Tot i el protagonisme que té la cuina marinera i la creativitat en el plantejament general del seu restaurant, Blanch va incidir també en “el respecte per la tradició, unida estretament als productes de proximitat: cal recordar que la ciutat de Lleida està envoltada pels quatre costats per una fèrtil Horta, esplèndid viver d'excel·lents fruites i hortalisses”.

El Premio Plato de Oro fou creat l’any 1985 per posar en valor i reconèixer la tasca dels professionals i dels establiments més rellevants del país.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Com veieu que 'Glovo' aterri a Lleida?

Carregant...
Load next