Els Ajuntaments de les Garrigues Altes es constitueixen en una “Comunitat de municipis”

REDACCIÓ
24-03-2022
  • Els Ajuntaments de les Garrigues Altes es constitueixen en una “Comunitat de municipis”
    Peu de foto: 
    Imatge Jordi Guardiola

El grup de treball de les Garrigues Altes, format pels ajuntaments de: Bellaguarda, Bovera, El Cogul, La Granadella, Granyena de les Garrigues, Juncosa, El Soleràs i Els Torms, que ja fa 4 anys que treballen de manera conjunta impulsant estratègies i projectes de desenvolupament local, promovent l'arrelament i el repoblament, amb la finalitat de revertir el despoblament de la zona, han acordat fer un pas més endavant i constituir-se en la figura jurídica d'una "Comunitat de Municipis".

Els 8 ajuntaments han redactat uns estatuts, que s'aprovaran en els Plens municipals de les pròximes setmanes. Es preveu que a l'estiu l'entitat ja estigui legalment constituïda i operativa.

La presidència de l'entitat, en la primera etapa, l'ostentarà el municipi amb més habitants, La Granadella, i la vicepresidència el municipi amb menys persones empadronades, Els Torms.

L'objecte de l'associació d'aquests municipis parteix de compartir una unitat geogràfica diferenciada, una economia basada en l'agricultura i unes relacions històriques que fan que també comparteixin una sèrie de reptes i dificultats per assegurar el seu futur i el desenvolupament local.

Amb la necessitat de planificar el futur, actuar i treballar per revertir la tendència demogràfica recessiva del territori, la Comunitat de Municipis Garrigues Altes s'enfoca en els següents àmbits de treball: recuperar el parc d'habitatge envellit, el retorn del talent jove, el foment de les oportunitats de negoci i ocupació, la millora de l'accés a les telecomunicacions, la millora d'infraestructures de comunicacions, l'educació i la continuïtat de les escoles rurals, els serveis a la gent i famílies joves, la millora de la imatge de les Garrigues Altes, el foment de l'activitat agroalimentària a petita escala i amb valor afegit, i la planificació i gestió de l'espai forestal.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta