Els alumnes de Guissona, contra el ‘bullying’

X. SANTESMASSES
Publicat: 
29-01-2020
Actualitzat: 29-01-2020 12:35
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Els alumnes de Guissona, contra el ‘bullying’
  • Els alumnes de Guissona, contra el ‘bullying’

L’ajuntament de Guissona va inaugurar ahir el programa Tutoria entre Iguals (TEI), que té com a objectiu és formar els alumnes per prevenir la violència i l’assetjament escolar. Es tracta d’una experiència convivencial basada en la tutorització entre iguals. Així, els alumnes de cursos superiors fan de tutors “emocionals” als de cursos inferiors. El programa l’han desenvolupat investigadors de la Universitat de Barcelona i implica tots els agents educatius, les famílies i el consistori.

Guissona és el primer municipi de Lleida a aplicar-lo. Per portar-lo a terme, es va oferir la formació del programa al professorat dels tres centres docents de la població, a les famílies i als tècnics municipals i monitors esportius i de lleure amb l’objectiu de generar sinergies. Posteriorment, s’ha preparat els alumnes, de manera que els estudiants tutoritzen els que tenen dos anys menys. Les sessions formatives pretenen dotar els agents implicats d’estratègies de prevenció i d’intervenció per a la detecció de casos d’assetjament a les aules.

El programa és vigent durant tota l’etapa escolar. Els alumnes de P5 tutoritzen els de P3; els de 5è Primària, els de 3r, i els de 3r de l’ESO els de 1r, amb la qual cosa sumen un total de 679 estudiants. Els professors s’ocupen d’enllaçar la idoneïtat de caràcter de cada alumne.

Comparteix

També t'interessarà