Els artistes Isabel Barios i Francisco Navarrete reben les Beques Art i Natura a la Creació

REDACCIÓ
29-06-2019
  • Els artistes Isabel Barios i Francisco Navarrete reben les Beques Art i Natura a la Creació

Els artistes Isabel Barios i Francisco Navarrete rebran les Beques Art i Natura a la Creació que atorga l’Ajuntament de Lleida, a través del Centre d'Art la Panera, en col·laboració amb el Centre d'Art i Natura de Farrera, el Centro de Arte y Naturaleza de Huesca i el Museu de la Vida Rural de l'Espluga de Francolí.

L’objectiu de la convocatòria és promoure la investigació i la creació en el camp de les arts visuals. El jurat va estudiar i valorar ahir els 28 projectes presentats a la convocatòria. Els seus integrants han estat Pere Bascones, president de l'Associació d'Amics del Centre d'Art i Natura de Farrera; Gemma Carbó, directora del Museu de la Vida Rural de l'Espluga de Francolí; Cèlia del Diego, directora del Centre d'Art la Panera de Lleida, i Juan Guardiola, director del Centro de Arte y Naturaleza d’Osca. Les beques s’han concedit als artistes i projectes següents:

  • Isabel Barios Ibars (Lleida, 1991), amb el projecte ”L’aigua que murmura / encants me conta”
  • Francisco Navarrete (Santiago, Xile, 1986), amb el projecte “La interfaz primitiva”

Els artistes guanyadors tindran l’oportunitat de produir els projectes premiats al Centre d’Art i Natura de Farrera, una residència de treball per a artistes i investigadors d’arreu del món. De titularitat municipal, aquest centre és gestionat per l'associació sense ànim de lucre els Amics del CAN. Situat al cor del Pirineu, al Pallars Sobirà, el poble de Farrera (25 habitants i 1.360 m) gaudeix d’un entorn privilegiat i tranquil ideal per a la reflexió, la inspiració i la creativitat.

El pressupost de les ajudes és de 15.700 € que es distribueixen en dues beques de producció de 4.000 € cadascuna i en els costos de dos mesos de residència per a cada artista.

Fins ara han guanyat les Beques Art i Natura a la Creació els següents creadors: Martín Llavaneras i Eulàlia Valldosera (edició 2016), Joan Pallé i Estibaliz Sadaba Murguia (edició 2017) i Marco Noris i Olga Olivera-Tabeni (edició 2018)

Actualment i fins al 8 de setembre, el Centre d’Art la Panera acull una exposició col·lectiva amb els projectes guanyadors de les dues darreres edicions.

 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Creus que s'hauria de fer un confinament més estricte al territori lleidatà?