Els autobusos urbans de Lleida instal·len datàfons com a única forma de pagament

ACN
13-05-2020
  • Els autobusos urbans de Lleida instal·len datàfons com a única forma de pagament
    Peu de foto: 
    Miquel de Santiago
  • Els autobusos urbans de Lleida instal·len datàfons com a única forma de pagament
  • Els autobusos urbans de Lleida instal·len datàfons com a única forma de pagament

La flota d'Autobusos de Lleida, que està activa durant l'estat d'alarma per la covid-19, disposa des d'ahir de noves mesures de protecció per garantir el distanciament entre usuaris i el conductor. Així, els vehicles disposen de mampares als llocs de treball dels conductors per evitar el contacte directe amb els passatgers. Això permet que els usuaris puguin tornar a accedir al vehicle per la porta davantera, en lloc de les posteriors com s'estava fent des de l'inici de l'alerta sanitària. També s'han instal·lat datàfons als autobusos i els bitllets senzills només es podran pagar amb targeta. A la vegada, es manté la prohibició de pujar al vehicle sense mascareta, la restricció al 50% de la capacitat i a l'ús de seients contigus.

Des d'ara, els autobusos de la ciutat de Lleida compten amb datàfons que permetran als usuaris que no disposin de les targetes multiviatge fer el pagament dels bitllets senzills. De fet, per evitar el contacte que suposa l'ús de diners en metàl·lic, només s'admetrà el pagament amb targeta. La implantació dels datàfons als autobusos és una mesura pionera en tot l'estat espanyol i per la qual ja s'han interessat altres ciutats, per tal de poder-la implantar també al seu territori.

El primer tinent d'alcalde de la Paeria, Toni Postius, i el regidor de Mobilitat, Vialitat, Trànsit i Horta, Joan Ramon Castro, han visitat aquest dimarts un dels vehicles que ja incorpora aquestes mesures i han destacat la importància de garantir les mesures de prevenció sanitària i epidemiològica perquè tothom que ho necessiti pugui seguir fent anar el transport públic amb normalitat.

Mascareta obligatòria i aforament limitat

D'altra banda, segueixen vigents la resta de mesures posades en marxa per la normativa estatal, com són l'obligatorietat de l'ús de mascaretes a tot el transport públic i la limitació de la capacitat dels vehicles al 50%. Actualment, els usuaris estan complint amb aquesta limitació sense incidències i també es respecten les limitacions d'ús de seients contigus.

L'Oficina d'Atenció al Client d'Autobusos de Lleida-Moventis també ha implantat mesures per garantir la protecció sanitària de treballadors i usuaris, com és la instal·lació també de mampares de separació i de marques a terra per garantir la distància de seguretat a la cua. A més, cada cop que s'hi recarregui una targeta, es facilitarà una mascareta de protecció.

Les línies d'Autobusos segueixen funcionant amb una reducció de freqüències, per tal d'adaptar-se a la reducció de la mobilitat que imposa el decret d'alarma per la covid-19. Està previst anar incrementant el servei a mesura que es vagin superant les diferents fases de restriccions i s'informarà els usuaris de les novetats.
 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta