⏯️Els Bombers aprofiten la humitat favorable de la nit per estabilitzar l'incendi de Baldomar

ACN
Publicat: 
20-06-2022
Actualitzat: 20-06-2022 11:56
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • ⏯️Els Bombers aprofiten la humitat favorable de la nit per estabilitzar l'incendi de Baldomar
    Peu de foto: 
    Salvador Miret (ACN)

Els Bombers de la Generalitat treballen per poder estabilitzar durant aquest dilluns l'incendi que crema des de dimecres a Baldomar (Noguera) després de la humitat favorable de la nit i d'haver acomplert els objectius que s'havien marcat. Els esforços se centren ara en un "tros petit" al cap de l'incendi, al flanc oest. Tot i això preveuen continuar treballant els pròxims dies per evitar que pogués donar-se alguna revifada. El delegat del Govern a Lleida, Bernat Solé, parla de "moderada tranquil·litat" i ha ressaltat la tasca "essencial" dels pagesos que han contribuït a frenar l'avanç del foc amb les franges efectuades als camps. Els Agents Rurals estimen en unes 2.700 les hectàrees afectades, la majoria de vegetació forestal.

Els equips d'extinció han expressat cert optimisme després d'una climatologia favorable durant la nit i que també es preveu que segueixi les pròximes hores. A més, s'espera aquest dilluns l'arribada d'un front que caldrà veure si va acompanyat d'aigua, cosa que podria contribuir a l'estabilització de l'incendi. Tot així, els Bombers no descarten la possibilitat que pugui donar-se alguna columna de fum duranmt el dia.

El cap de l'operatiu dels Bombers, Miquel López, ha explicat que treballaran per estabilitzar l'incendi durant les pròximes hores però ja ha dit que continuaran treballant al lloc els pròxims quatre o cinc dies per si pogués donar-se alguna revifada puntual. López ha destacat que durant la nit no hi ha hagut flama i ha dit que continuen centrant els esforços al flanc oest. Aquest dilluns treballen 25 mitjans terrestres i 5 d'aeris, els quals aniran participant als treballs d'extinció de forma intermitent.

Bernat Solé ha agraït la tasca dels diferents cossos i serveis que participen en les tasques d'extinció i de suport. Així mateix, el delegat del Govern a Lleida ha posat en valor la "comprensió" dels veïns i la tasca dels pagesos per les franges de contenció que han estat efectuant aquests dies ja que han contribuït a evitar que el foc pogués avançar cap a Santa Maria de Meià, amb la qual cosa hauria pogut tenir un potencial d'unes 20.000 hectàrees.

De la seva banda, el cap del cos d'Agents Rurals a Lleida, Llorenç Ricou, ha dit que la principal hipòtesi amb què treballen seria que el foc s'hauria originat per causes naturals, en concret per algun dels llamps que van caure a la zona. De totes maneres, ho volen acabar de confirmar ja que també es van fer tasques agrícoles a la zona, ha indicat Ricou.

Comparteix

També t'interessarà