Els Bombers de Seròs abandonen definitivament el parc i es traslladen a l'alberg municipal

ACN
Publicat: 
15-11-2021
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Els Bombers de Seròs abandonen definitivament el parc i es traslladen a l'alberg municipal

Els Bombers voluntaris de Seròs (Segrià) abandonaran definitivament aquesta setmana el parc que han ocupat durant els darrers 26 anys i que pateix greus deficiències estructurals que fan que sigui impossible desenvolupar-hi les seves tasques. Es traslladen de forma temporal a l'alberg municipal, gràcies a un acord al que han arribat l'Ajuntament i la direcció general d'Interior. Mentrestant s'ha d'adequar un magatzem municipal on els bombers voluntaris s'hi estaran dos anys mentre durin les obres de construcció del nou parc. El cap dels bombers, Marc Albà, confia que es compleixi aquest "compromís". Aquesta situació afecta a 19 bombers voluntaris.

L'informe de l'estat del parc de Bombers Voluntaris de Seròs va apuntar deficiències estructurals que el feien "inhabitable". Per aquest motiu, l'Ajuntament va acordar amb Interior la cessió temporal durant tres mesos de l'alberg municipal i la posterior adequació d'un magatzem municipal per estar-hi durant 2 anys mentre es fes el parc nou. De fet, els Bombers de Seròs ja han anat alternant la seva activitat entre el parc i l'alberg, en concret durant els episodis de temporals i pluges, ja que al parc hi ha goteres i no s'hi pot estar.

El passat cap de setmana es va fer el trasllat de tot el material personal, EPIs i roba i el cap de setmana que ve s'acabarà de fer el trasllat dels vehicles, el material informàtic i de telecomunicacions.

Marc Albà confia que aquesta vegada el Govern compleixi amb el compromís de fer el parc nou ja que estan "escarmentats" d'altres vegades que se'ls han promès la nova instal·lació i no va ser així. S'ha referit a l'acord de 2008 entre el Govern i l'Ajuntament, que no es va arribar a materialitzar perquè els terrenys escollits per la nou parc eren inundables.

La situació afecta a 19 bombers voluntaris. El parc de Seròs té una capacitat màxima de fins a 25 i properament se n'incorporaran 3 de la darrera convocatòria de voluntaris. Es quedaran doncs amb 21 efectius, per sota del màxim. Albà ha reconegut que no tenen ganes d'anar a edificis de forma temporal i espera que amb la nova construcció sigui més "engrescador venir aquí".

Comparteix

També t'interessarà