Els CAP de la capital obriran demà i el Dilluns de Pasqua malgrat ser festius

REDACCIÓ
09-04-2020
  • Els CAP de la capital obriran demà i el Dilluns de Pasqua malgrat ser festius

Tots els Centres d’Atenció Primària (CAP) de la capital obriran demà, Divendres Sant, i el Dilluns de Pasqua, malgrat ser festius. L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, així hi va anunciar ahir al seu compte de Twitter i el departament de Salut va confirmar que seran operatius en l’horari habitual de 8.00 a 20.00 hores. Va remarcar que únicament obriran els de la ciutat, no els de la resta de regió sanitària de Lleida ni els de comarques de muntanya.

En aquest sentit, Salut va voler deixar clar també que de moment no s’ha tancat cap ambulatori de la província de Lleida i va remarcar que les clausures de consultoris locals han estat molt puntuals.

Reclamen un plus per als MIR que s’han incorporat a les plantilles per la crisi del coronavirus

D’altra banda, Metges de Catalunya va reclamar ahir a la conselleria de Salut un plus salarial per als metges interns residents (MIR) que s’han incorporat a les plantilles durant la crisi del coronavirus.

El sindicat ha fet aquesta petició després que el ministeri de Sanitat hagi ajornat per decret les avaluacions anuals de tots els MIR i, en conseqüència, hagi prorrogat automàticament “els seus contractes mileuristes” mentre duri la pandèmia del coronavirus.

D’aquesta manera, Metges de Catalunya pretén que l’administració catalana “compensi” l’activitat assistencial del personal en formació i valori la seua tasca de la mateixa manera que la d’un professional adjunt.

En un altre ordre de coses, treballadors de Correus van anar ahir a l’Arnau de Vilanova per fer un reconeixement en forma d’aplaudiment a la tasca del personal del centre, coincidint amb els aplaudiments en els balcons de les vuit de la tarda.

Així mateix, Atenció Primària va agrair a les xarxes la tasca dels treballadors que recullen les mostres per a les proves PCR en l’àmbit de Lleida.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta