Els centres cívics reviuen

S. ESPÍN / M. MARQUÈS
02-10-2020
  • Els centres cívics reviuen
  • Els centres cívics reviuen

Els centres cívics i locals socials dels diferents barris de la ciutat ja han tornat a recuperar activitats i tallers després de mig any d’aturada per la Covid. Això sí, no poden fer-les de la mateixa manera que abans, ja que ara cal adaptar-les a la normativa, mantenint les distàncies i amb límits d’aforament segons l’espai.

En aquest sentit, l’associació veïnal de Cappont només pot oferir 5 de les 26 activitats, ja que el seu local “és molt limitat”, i la del Clot no en pot programar cap, ja que el local té goteres. Mentrestant, l’entitat de la Bordeta no pot oferir futbol sala perquè la pista la utilitza el Llista d’hoquei, com a conseqüència que el pavelló Onze de Setembre està preparat com a possible hospital.

Les alumnes del taller de ganxet de Balàfia, entusiasmades per recuperar la seua “teràpia”

Altres entitats com les de Pardinyes i Balàfia també han adaptat activitats i d’altres estan pendents de reprogramar, però van assegurar que “hi ha moltes ganes de tornar”.

A Balàfia van reprendre ahir el taller de ganxet, en el qual també fan patchwork, i les alumnes estaven entusiasmades per recuperar aquesta activitat. “Ho hem trobat molt a faltar”, van afirmar. “Aquí fem teràpia. Ens expliquem coses, comentem les notícies i sempre aprenem alguna cosa les unes de les altres”, explica la Maria Dolors, que porta 7 anys assistint-hi.

Unes altres dos alumnes, Dedicación i Lourdes, remarquen que la professora, Isabel, els encomana la seua “il·lusió” i subratllen que s’ho passen molt bé al taller. “De vegades fins i tot fem festes”, apunten.

La quarta, assistent, Imma, ahir s’estrenava al taller. La professora, per la seua part, remarca que aquesta activitat resulta molt positiva perquè “estem tota l’estona comptant (els punts), es fa exercici amb les mans i s’aixeca l’ànim”.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses que s’hauria d’obrir l’oci nocturn?