Els consumidors opinen sobre quines competències haurien de tenir les farmàcies

REDACCIÓ
Publicat: 
15-10-2021
Actualitzat: 15-10-2021 16:09
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Els consumidors opinen sobre quines competències haurien de tenir les farmàcies

Una enquesta de l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) a 1.293 usuaris de farmàcies, realitzada entre març i abril d'enguany ofereix un retrat molt positiu dels seus serveis durant la pandèmia, que obtenen una valoració general de 88 sobre 100. Una nota molt alta que també comparteixen els seus professionals en aspectes com ara la simpatia, la seva competència tècnica, la informació que ofereixen o el temps dedicat.

Els resultats de l'enquesta, publicats en la revista OCU Salut d'octubre, també reflecteixen una opinió favorable a l'ampliació de competències de les farmàcies en diversos apartats, entre les quals es destaca:

  • Tenir un paper més actiu en el seguiment de la salut dels pacients. OCU defensa des de fa anys que les farmàcies podrien contribuir a la detecció de possibles interaccions entre fàrmacs i duplicitats de principis actius en pacients que prenen molts medicaments, així com per a fomentar l'ús racional dels medicaments.
  • Disposar d'un espai confidencial per a assumptes personals. Un recurs que sens dubte facilitaria una comunicació més oberta entre el pacient i el personal de la farmàcia.
  • Tenir accés a l'historial mèdic. Imprescindible per a poder impulsar un paper més actiu en el seguiment del pacient. Almenys, a la part de l'historial mèdic, relativa a la medicació i amb l'autorització expressa del pacient.
  • Servir de punt de contacte per a informar de violència domèstica. Es tractaria d'aprofitar la proximitat de l'usuari amb el personal de la farmàcia per a, en coordinació amb Serveis Socials, detectar aquestes situacions.

La veritat és que, tal com revela l'enquesta, la farmàcia funciona ja com un servei accessible i vàlid de consulta per a problemes com les al·lèrgies lleus, els símptomes gripals, els dolors musculars i, ara, la Covid-19. Fins al punt que un 24% dels clients ha incrementat la freqüència amb la qual acudeix a la farmàcia durant la pandèmia.

Comparteix

També t'interessarà