Els donatius de Cinemón Xic financen projectes solidaris a Burkina Faso i Grècia

REDACCIÓ
18-02-2020
  • Els donatius de Cinemón Xic financen projectes solidaris a Burkina Faso i Grècia

La regidora d'Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminismes, Sandra Castro, i la representant de JCA Cinemes, Vanessa Garrós, han fet entrega avui dels donatius solidaris recaptats entre les famílies assistents a la passada edició del Cinemón Xic, que beneficiaran projectes de cooperació a Burkina Faso i Grècia. En total, s'han entregat 710 euros, recollits dels donatius d'un euro que podien fer les famílies que van assistir a les quatre projeccions programades dins d'aquest festival de cinema infantil amb valors que organitza anualment l'Ajuntament de Lleida.

Les entitats beneficiàries, amb 355 euros cadascuna, són l'Associació Lleida pels Refugiats i la Fundació Lleida Solidària, que van ser les responsables dels tallers de sensibilització que es van dur a terme de forma prèvia al passi de les pel·lícules, i que destinaran aquests diners a projectes de cooperació a terreny. En concret, Lleida Solidària ho invertirà en el projecte "Dotació d'equipaments al Training Medical Center (TMC) d'Ouagadougou", de Burkina Faso, que té com a objectiu millorar la infraestructura sanitària en un dels països més pobres del món, i facilitar així l'accés a l'atenció mèdica a la seva població.

Per la seva part, Lleida pels Refugiats destinarà aquests diners al projecte "Elna Maternity Center", a Atenes (Grècia). Es tracta d'una casa refugi per a dones embarassades i amb infants lactants refugiats en aquest país i que es troben en situació d'extrema vulnerabilitat.

Cinemón Xic

El Cicle Cinemón Xic de cinema infantil en valors va celebrar la seva última edició al Teatre Principal els dies 17 i 24 de novembre i l'1 i 15 de desembre de 2019. Amb aquest projecte, la regidoria d'Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminismes de la Paeria dona continuïtat anual al projecte Cinemón, oferint un espai de sensibilització, reflexió familiar i educació en valors adreçat especialment per al públic infantil i juvenil.

Les quatre sessions es van centrar en el treball sobre diferents Objectius de Desenvolupament Sostenible i els films que es van poder veure són "Jacob, Mimi i els Gossos del Barri", per treballar el foment de les ciutats sostenibles; El pa de la guerra", en el marc de la lluita contra la violència cap a la dona i la igualtat de gènere; "Zarafa", pel respecte als animals dins el seu ecosistema natural; "El bosc de Haquivaqui", entorn de la convivència, el respecte i la pau.

Fundació Lleida Solidària

La Fundació Lleida Solidària (FLS) és una entitat sense ànim de lucre que va néixer el 1994 impulsada pel Col·legi d'Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d'Edificació de Lleida. Està especialitzada en projectes de Cooperació al Desenvolupament en matèria de construcció i reconstrucció, com ara edificacions públiques (hospitals i escoles), habitatges (per a desplaçats per conflictes bèl·lics o per desastres naturals) i altres. També recolza altres ONG i fa accions de sensibilització i formació a la ciutadania de Lleida.

Lleida pels Refugiats

L'Associació Lleida pels Refugiats té per objectiu dignificar la vida de les persones refugiades a través d'accions directes, tant als camps que les acullen com al territori català, mitjançant accions de denúncia, conscienciació i recollida de material, així com projectes de cooperació.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta