Els ecologistes neguen que es pugui retirar Goiat

E. F
27-08-2018
  • Els ecologistes neguen que es pugui retirar Goiat

El portaveu de l’entitat ecologista Ipcena, Joan Vàzquez, va negar ahir que la Generalitat pugui capturar i expulsar l’ós Goiat del Pirineu al tractar-se d’una decisió que depèn únicament de la Unió Europea. La Generalitat va anunciar dissabte que ja prepara la captura i l’expulsió de l’ós per la seua conducta i els seus reiterats atacs al bestiar. Vàzquez va apuntar que l’entitat sol·licitarà a la direcció general de Medi Ambient de la UE que exigeixi a la Generalitat les proves que demostrin que Goiat és l’autor de les morts d’equins.

“És molt important poder contrastar aquesta acusació tan greu”. A més, va insistir que França també haurà de participar en aquesta decisió i “de moment sabem que no està d’acord amb l’expulsió de Goiat”. Segons l’ecologista, el plantígrad fa poc més d’un mes que és a França i no es coneix cap atac. Va negar que existís cap acord amb França i molt menys col·laboració, ja que el seu Govern no permet entrar al país veí per canviar la bateria al GPS de Goiat, que es troba sota mínims, per tenir-lo localitzat.

Segons Vàzquez, el programa Piroslife va atorgar 2,4 milions d’euros a la Generalitat per a la reintroducció de l’ós a Catalunya i això no es té en compte, va dir. A més, va insistir que en el supòsit que es retirés Goiat s’hauria de reemplaçar per un altre exemplar mascle. Així mateix, també va assenyalar que Goiat no pot ser tornat a Eslovènia. Vàzquez va criticar que el conseller de Territori, Damià Calvet, encara no s’hagi reunit amb els ecologistes “quan tenim el mateix dret legítim que el Govern d’Aran i l’hi hem sol·licitat”, va dir.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Renoves l'armari cada tardor?