Els germans Torres apadrinen la nova Ruta de l’Oli i de l’Aigua

REDACCIÓ
11-07-2019
  • Els germans Torres apadrinen  la nova Ruta de l’Oli i de l’Aigua

Els famosos cuiners Javier i Sergio Torres, més coneguts com els germans Torres, apadrinen la 'Ruta de l'Oli i de l'Aigua' que transcorre per l'interior de Lleida, en concret entre les localitats de Les Borges Blanques i Vila-sana. Aquesta ruta és un nou producte turístic per escapades de cap de setmana, -de divendres a diumenge durant tot l’any-, que uneix la capital de l’oli i l’estany més gran de Catalunya a través del seu patrimoni, natura, cultura i gastronomia, amb un preu tancat que inclou allotjament i totes les visites. 

La ruta de l'Oli i de l'Aigua, -dos líquids que es repel·leixen però que en aquest cas harmonitzen a la perfecció-, permet descobrir paratges naturals de gran bellesa com l'estany d'Ivars i Vila-sana, al costat d'altres on la mà de l'home ha produït una interessantíssima arquitectura popular (cabanes de volta) i ha treballat en la cultura de l'oli des de temps immemorial (Cal Gineret).

Els germans Torres han volgut posar en valor l'excel·lència de l'oli que es produeix en aquesta zona de Catalunya i que forma part essencial de la gastronomia que ells abanderen. "Estem encantats de donar a conèixer aquesta nova ruta, des de l'agraïment a tots els que es dediquen a crear un producte tan excepcional, sens dubte un dels millors de tot Espanya; dins de la cuina és essencial treballar amb un bon oli, i farem tot el que estigui al nostre abast per donar a conèixer una gent meravellosa, una terra agraïda, i una natura espectacular".

L'acte de presentació va tenir lloc ahir al Palau Robert de Barcelona en presència del director general de Turisme de la Generalitat, Octavi Bono, que destaca la capacitat de col·laboració dels Ajuntaments de les Borges Blanques i Vila-sana, "en una suma d'esforços en la qual destaca la voluntat d'impulsar un projecte comú de manera generosa ". Bono ha recomanat mantenir l'aposta per la singularitat i l'autenticitat, "ja que no és senzill competir a nivell global i destacar en una oferta molt densa".

Per la seva banda, els alcaldes de les Borges Blanques, Enric Mir, i Vila-sana, Joan Sangrà, han subratllat el potencial del turisme d'interior com a complement a les destinacions catalanes de platja i muntanya. "No es pot desatendre una cultura ancestral amb un gran patrimoni arquitectònic i una enorme riquesa de tradicions que han passat de pares a fills; hem de saber fer arribar al gran públic tot el que hi ha darrere d'aquesta cultura de l'oli i l'aigua", ha sintetitzat Mir. "Els visitants podran comparar dos paisatges molt diferents des d'un relat fet des de la complementarietat de l'oferta", ha afegit Sangrà.

En la confecció de la ruta, una barreja molt equilibrada entre les noves tecnologies i les arrels d'un coneixement transmès de generació en generació, han col·laborat els principals establiments d'hostaleria de la zona per poder oferir un paquet atractiu per als visitants.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Renoves l'armari cada tardor?