Els grans distribuïdors alerten que els danys per l'aturada dels transportistes són "incalculables"

ACN
23-03-2022
  • Els grans distribuïdors alerten que els danys per l'aturada dels transportistes són "incalculables"

Els grans distribuïdors han advertit aquest dimecres que els danys a l'economia a conseqüència de l'aturada convocada per una part dels transportistes són "incalculables". Des de les patronals han afirmat estar treballant en alternatives per garantir l'oferta, però critiquen la falta de sentit "d'urgència" del govern espanyol i demanen mesures "immediates". En la mateixa línia, han fet una crida als convocants de l'aturada per tal que cessin les reivindicacions que afecten la distribució de productes i, en conseqüència, bloquegen l'economia. "El problema s'ha posat de manifest, les solucions arribaran, no és necessari prolongar els danys", ha expressat Agustín Herrero, director general de Cooperatives Agroalimentàries.

Des de les principals patronals han assegurat "no entendre" la falta d'immediatesa de l'executiu espanyol a l'hora de prendre decisions. Segons José María Bonmatí, dir que "es prendran decisions el divendres" no és donar una resposta. Sobre l'avançament a aquest dijous de la reunió entre el govern de Sànchez i els convocants de l'aturada, les patronals admeten que com "més d'hora millor" tot i que han insistit en el fet que les mesures arriben tard.

D'altra banda, els grans distribuïdors també han fet una crida als consumidors per tal que facin compren "responsables" i evitin els proveïments "compulsius". El president d'ACES, Aurelio del Pino, ha assegurat que "hi ha problemes de proveïment", però que no hi haurà problemes de desproveïment, i ha demanat als consumidors que no compliquin la gestió fent compres massives.

Amb relació a una eventual aplicació d'Expedients de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) per part de les empreses, el president de la patronal de l'alimentació FIAB, Mauricio García de Quevedo, ha assenyalat que cal tenir en compte que les conseqüències de la guerra a Ucraïna "se sumen al problema" i que, si la crisi s'allarga, és "evident" que les empreses necessitaran fer servir aquesta eina.

En la mateixa línia, José María Bonmatí, director general de l'Associació d'Empreses de Gran Consum (AECOC), ha recordat que els ERTO són mesures "individuals" de les empreses que serveixen per mitigar l'impacte d'una crisi. "Estem avisant del risc si la situació persisteix", ha detallat Bonmatí.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Veuràs algun partit del Mundial de futbol de Qatar?