Els hospitals de l'Alt Pirineu i Aran, habilitats com a centres de vacunació

ACN
Publicat: 
20-08-2021
Actualitzat: 20-08-2021 1:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Els hospitals de l'Alt Pirineu i Aran, habilitats com a centres de vacunació

L’Hospital Comarcal del Pallars, a Tremp; la Fundació Sant Hospital, a la Seu d’Urgell; l’Hospital de Cerdanya, a Puigcerdà; i l’Espitau dera Val d’Aran a Vielha han estat habilitats pel departament de Salut com a centres de vacunació. Així, des d’aquesta setmana podran rebre la vacuna monodosi Janssen les persones de més de 40 anys que no hagin estat vacunades, no hagin passat la Covid, o en el cas de menors de 65 anys, que faci més de dos mesos que l’hagin patit.

De la nova mesura se’n podran beneficiar els pacients i acompanyants de les àrees de consultes externes, hospitalització, hospital de dia o rehabilitació, així com els acompanyants de menors o de persones vulnerables que s’hagin de vacunar o que estiguin ingressades. Aquesta opció de vacunació no s’oferirà a urgències o altres àrees assistencials com ara quiròfans.

Janssen és una vacuna monodosi. Per tant, qui aprofiti aquesta facilitat obtindrà immediatament el passaport europeu de vacunació, a través de La Meva Salut.

Es tracta d’una de les estratègies emmarcades en la campanya que ha impulsat el departament de Salut per tal d’augmentar la cobertura poblacional durant el mes d’agost. En aquest sentit, des del passat dia 10 s’ha obert la possibilitat de vacunar-se sense cita prèvia als majors de 12 anys en diferents punts del territori. D’aquesta manera es vol facilitar que la tornada a l’entorn educatiu, escoles, centres de formació i universitats, i els llocs de treball el mes de setembre sigui més segura, augmentant la cobertura de la vacunació, especialment amb la variant Delta que és molt més transmissible.

Comparteix

També t'interessarà