Els hospitals lleidatans comencen a ajornar operacions no urgents

ACN
15-12-2021
  • Els hospitals lleidatans comencen a ajornar operacions no urgents
    Peu de foto: 
    Imatge d'arxiu (Miquel de Santiago)
  • Els hospitals lleidatans comencen a ajornar operacions no urgents

Els hospitals Arnau de Vilanova i Santa Maria de Lleida estan ajornant alguna operació no urgent davant l'increment de la pressió sobre el sistema sanitari per atendre tant a pacients amb covid-19 com amb altres patologies. El director dels serveis territorials de Salut a Lleida, Josep Pifarré, ha explicat que gairebé un 20% dels llits dels dos hospitals lleidatans estan ocupats en aquests moments per pacients amb covid-19, que són a l'entorn d'un centenar. Pifarré ha indicat que el sistema sanitari està preparat per suportar l'actual pressió però ha reconegut el cansament que acumulen els professionals. Així, ha fet una crida perquè "cadascú posi el seu granet de sorra per contribuir a tallar la corba i fer que torni a anar cap a baix".

Els hospitals Arnau de Vilanova i del Santa Maria acullen a l'entorn d'un centenar pacients amb covid-19, que ocupen gairebé el 20% dels llits de què disposen ambdós centres. A més, en plena setena onada que afecta la Regió Sanitaria de Lleida també s'està notant un increment dels ingressos a les UCI, segons ha assenyalat aquest dimecres Pifarré.

El director dels serveis territorials a Lleida ha reconegut que "la pressió sobre el sistema ja és alta". Tot i això, "està preparat però, a més, dels pacients amb covid, ha d'atendre la resta de patologies", ha indicat. Aquesta situació ha comportat que s'hagin començat a ajornar algunes intervencions no urgents, segons ha dit Pifarré. A més, "els professionals estan cansats perquè porten dos anys treballant de manera intensa amb la covid i amb la resta i és un moment complex", ha afegit. Per això, ha demanat que "cadascú posi el seu granet de sorra per contribuir a tallar la corba i fer que vagi cap a baix".

Salut preveu ampliar horaris i posar més punts per vacunar els infants de 5 a 11 anys

D'altra banda, Josep Pifarré ha recordat que aquest dimecres s'inicia la vacunació contra la covid-19 a infants de 5 a 11 anys. A la Regió Sanitària de Lleida, Salut ha habilitat inicialment tres punts de vacunació pediàtrica, a l'hospital Sant Joan de Déu Terres de Lleida, l'Espai MerCAT de Tàrrega i Fira Mollerussa. L'administració de les dosis començarà es farà majoritàriament a les tardes, tot i que Pifarré ha avançat que treballen per ampliar les hores i els espais facilitar l'administració dels vaccins a aquesta franja d'edat i poder atendre totes les peticions. Així mateix, ha recordat que en el cas dels infants, les famílies interessades han de demanar cita prèvia.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta