Els infants sahrauís acollits a Lleida inicien les revisions mèdiques

REDACCIÓ
30-07-2022
 • Els infants sahrauís acollits a Lleida inicien les revisions mèdiques
  Peu de foto: 
  Sahara Ponent
 • Els infants sahrauís acollits a Lleida inicien les revisions mèdiques
  Peu de foto: 
  Sahara Ponent
 • Els infants sahrauís acollits a Lleida inicien les revisions mèdiques
  Peu de foto: 
  Sahara Ponent

Els infants sahrauís que passen l’estiu al Segrià, en el marc del programa “Vacances en Pau”, han iniciat aquesta setmana les visites mèdiques per tal de comprovar el seu estat salut i tractar possibles afeccions difícils de detectar als campaments de refugiats, on els aparells i equipaments per fer diagnòstics són escassos. Els nens i nenes acollits al Segrià porten a terme durant la darrera setmana de juliol i durant el mes d’agost revisions d’àmbit oftalmològic a càrrec d’Ilo, d’àmbit otorrinolaringològic a càrrec d’Avantmèdic i d’àmbit odontològic a càrrec de Pedrol Mairal, Clínica Dental Carrera i Dentalpicat, centres que col·laboren desinteressadament en el projecte.

D’altra banda, el programa de revisions sanitàries inclou un examen pediàtric general al CAP de la seva zona. Aquest examen inclou, entre altres, proves de detecció de celiaquia. Cal recordar que, en el cas —poc habitual— de que aquestes revisions detectin una patologia greu, l’infant malalt pot romandre amb la família d’acollida més enllà de l’agost per rebre el tractament adequat.

El proppassat 21 de juliol van arribar 11 dels 12 nens i nenes assignats al Segrià, ja que un petit no va poder sortir d’Algèria per problemes administratius i la parella acollidora està a l’espera de que pugui desplaçar-se en un proper vol. Enguany han arribat a Lleida nens i nenes de 8 anys que mai abans havien sortit dels campaments de refugiats sahrauís situats al desert d’Algèria. Els infants, que passaran l’estiu a Lleida, Alguaire, Almenar, Alpicat, Llardecans i Torrefarrera, tornaran als campaments a principis de setembre.

El projecte “Vacances en Pau” té diversos objectius. En primer lloc, contribuir al benestar físic dels infants (que passen dos mesos beneficiant-se de revisions mèdiques i d’una alimentació més equilibrada); en segon lloc, facilitar que aquests ampliïn la seva visió del món (coneixent altres cultures i estils de vida); finalment, conscienciar la societat i les institucions sobre la problemàtica d’una part important del poble sahrauí, que des de l’ocupació del seu país pel Marroc, ara fa 47 anys, viu en campaments de refugiats situats en ple desert algerià.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Com afrontes l'arribada del setembre?