Els infants sahrauís del programa 'Vacances en Pau' tornen als campaments de refugiats

REDACCIÓ
Publicat: 
29-08-2023
Actualitzat: 29-08-2023 10:05
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
 • Els infants sahrauís del programa 'Vacances en Pau' tornen als campaments de refugiats
  Peu de foto: 
  Sàhara Ponent
 • Els infants sahrauís del programa 'Vacances en Pau' tornen als campaments de refugiats
  Peu de foto: 
  Sàhara Ponent
 • Els infants sahrauís del programa 'Vacances en Pau' tornen als campaments de refugiats
  Peu de foto: 
  Sàhara Ponent

Els 14 infants sahrauís que han passat aquest estiu al Segrià van iniciar ahir a la tarda, 28 d'agost, el retorn als campaments de refugiats d’Algèria. Els nens i nenes sahrauís van sortir des del Barris Nord de Lleida en direcció a l’aeroport de Barcelona-El Prat, mentre que el xàrter cap a Algèria s'ha enlairat aquesta matinada a les 00.10 h. Amb la tornada als camps de Tindouf finalitza l’edició d’enguany del programa “Vacances en Pau”, una iniciativa organitzada per Sàhara Ponent i el Front Polisario amb la col·laboració de l’Ajuntament de Lleida.

14 infants sahrauís passaran l'estiu d'acollida amb famílies de les comarques de Lleida
Peu de foto: 
Infants Sahrauís (Sàhara Ponent)

Manel Montes, coordinador del programa, explica que la campanya d’aquest estiu “ha funcionat molt bé, no hem registrat incidències destacables ni hem detectat cap afecció important en els petits que han vingut a Lleida”. Fins i tot destaca que “un nen que va arribar amb la possibilitat d’una malaltia greu, ha passat totes les proves mèdiques corresponents i tot ha quedat en res”.

Els nens i nenes sahrauís, tots ells de 9 anys, han passat els mesos de juliol i agost en el si de famílies acollidores dels municipis d’Aitona, Almenar, Belianes, Llardecans, Lleida, Rosselló, Torrefarrera i Torres de Segre. Durant aquest temps els petits han participat en diverses trobades institucionals i activitats festives, a més de rebre una atenció sanitària completa.

“Vacances en Pau” té el doble objectiu de permetre que els infants, que han viscut sempre al desert, coneguin una cultura diferent a la seva, alhora que es beneficien d’un examen pediàtric general al CAP de la zona de cada infant i revisions d’àmbit otorrinolaringològic, oftalmològic i odontològic a càrrec de centres que col·laboren de manera desinteressada en el programa. A més, el projecte serveix també per sensibilitzar la societat catalana sobre la problemàtica del poble sahrauí.

Comparteix

També t'interessarà