Els investigats pel 'Cas Boreas' de la Diputació de Lleida neguen irregularitats i comissions

ACN
02-07-2022
  • Els investigats pel 'Cas Boreas' de la Diputació de Lleida neguen irregularitats i comissions

Membres de la mesa de contractació de la Diputació de Lleida investigats pel 'cas Boreas' de suposada corrupció quan Joan Reñé era el president de l'ens, han negat davant del jutge d'instrucció cap irregularitat ni cobrament de comissions. Ho han declarat aquest divendres el que va ser alcalde d'Almacelles (Segrià), Josep Ramon Ibarz, i l'encara alcalde de Juneda (Garrigues), Antoni Villas. Fonts pròximes al cas han explicat a l'ACN que tots dos han negat que es canviés el sistema d'adjudicacions d'obra pública per beneficiar empreses de Lleida i han assegurat que es limitaven a aprovar els informes validats pels tècnics, secretari i interventor. També han negat irregularitats una administrativa de MyJ Gruas i una advocada de la Diputació.

Segons les mateixes fonts, tant Ibarz com Villas han explicat que es limitaven a assistir a les meses de contractació i obrir els sobres amb les ofertes de les empreses. Allà es recollien les puntuacions validades pels tècnics, el secretari i l'interventor i si aquest últim considerava que estava tot correcte, ho aprovaven, han dit. Tots dos han negat haver modificat el sistema d'obra pública per afavorir empreses de Lleida ni haver rebut diners o regals a canvi d'adjudicar obra pública a empreses lleidatanes.

Aquest divendres també ha declarat com a investigada l'advocada de la Diputació de Lleida i Oficial Major d'aleshores Chari R., que ha explicat que la seva funció no era valorar les adjudicacions sinó tramitar recursos contra les adjudicacions en cas que n'hi haguessin, tot i que ha puntualitzat que ningú va presentar cap recurs administratiu contra les adjudicacions. L'advocada ha afegit que ella només va participar en tres meses de contractació l'any 2014 per substituir el secretari perquè estava absent i que, segons el que li consta, tot es va fer seguint el procediment legal, apunten les mateixes fonts.

Pel que fa al sistema de contractació, ha explicat que, a petició de fiscalia, en va fer un informe i que el ministeri públic va arxivar les primeres diligències en considerar que el sistema era correcte. En aquest sentit, però, l'acusació particular, considera que, tot i que no sigui irregular, el nou sistema permet un major grau de discrecionalitat perquè prima més la qüestió tècnica -més subjectiva- que l'econòmica.

Finalment, també ha declarat una de les administratives de l'empresa MyJ Gruas -empresa investigada-. Ha dit que ella només s'encarregava de recollir les dades de les obres que rebien.

Tots quatre estan investigats per diversos delictes contra l'administració publica i prevaricació.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta