Els lleidatans gasten menys en loteria arran de la Covid

M.C.E.
03-09-2020
  • Els lleidatans gasten menys en loteria arran de la Covid

L’impacte econòmic que pot provocar la pandèmia del coronavirus al sector dels jocs d’atzar encara és difícil de calcular, si bé hi ha administracions de loteria lleidatanes que des que va començar l’estat d’alarma han comptabilitzat pèrdues de fins un 35% respecte a l’any passat. I és que la incertesa derivada de la situació actual i la crisi econòmica han guanyat en molts casos la il·lusió d’emportar-se un premi de la loteria.

Així ho va assegurar ahir el president de l’Associació Provincial d’Administracions de Loteries de Lleida, David Masip, que va explicar que la suspensió dels sortejos durant dos mesos a l’inici de l’estat d’alarma i el reconfinament de Lleida i sis municipis més del Segrià al juliol van ser un dur cop per al negoci. A aquesta aturada se suma la caiguda en la despesa de loteria per part dels lleidatans, ja que “fins i tot alguns dels clients més habituals han deixat de comprar bitllets des del confinament”, assegura Masip, que preveu que les pèrdues d’aquest any superin les que es van registrar durant la crisi econòmica del 2008.

Una mostra n’és que les vendes de dècims per a la Grossa de la Loteria de Nadal, que concentra un gran volum del negoci anual, ja han disminuït un 25 per cent en comparació amb les xifres de l’any passat per aquestes dates.

“Estem vivint una situació excepcional i fins a finals d’any no sabrem els efectes reals que tindrà la pandèmia, encara que les previsions no són bones i tot apunta que podríem perdre fins al 40 per cent dels ingressos anuals”, va concloure Masip.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Com penses que és la millor manera de fer front a les altes temperatures?