Els lleidatans, Josep Minguell i Josep Espunyes, reconeguts amb la Creu Sant Jordi 2022

REDACCIÓ
Publicat: 
29-06-2022
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Els lleidatans, Josep Minguell i Josep Espunyes, reconeguts amb la Creu Sant Jordi 2022
    Peu de foto: 
    Amaia Rodrigo

El Govern ha acordat concedir la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya 2022 al pintor muralista i Retrat de LLEIDA.COM, Josep Minguell Cardenyes, per ser un artista únic, excel·lint en l’art de la pintura al fresc i la pintura mural en grans espais arquitectònics, i a l'escritor Josep Espunyes i Esteve, natural de Peramola, per la seva tasca exemplar, "abnegada i incansable", i pel seu compromís amb el país i amb la llengua catalana. Aquestes dues personalitats lleidatanes han estat han estat escollides pels seus mèrit i per haver prestat serveis destacats a Catalunya en la defensa de la seva identitat o en el pla cívic i cultural.  

L’acte de lliurament se celebrarà el dia 11 de juliol a les 19 hores al Teatre Monumental de Mataró.

L’elecció de les personalitats distingides amb aquest guardó ha volgut respectar, com ja s’ha fet palès en les darreres edicions del premi, la paritat de gènere. A més, la selecció de guardonats també reflecteix la diversitat de camps en què treballen les persones i les entitats distingides amb les creus, així com la representació territorial.

La Creu de Sant Jordi és un dels màxims reconeixements que pot rebre una persona per part de la Generalitat de Catalunya. La distinció es va crear el 1981 amb la finalitat de distingir les persones naturals o jurídiques que, pels seus mèrits, hagin prestat serveis destacats a Catalunya. Qualsevol ciutadà, grup de ciutadans o entitat pot demanar que s'atorgui aquest guardó a alguna persona, sigui física o jurídica.

Comparteix

També t'interessarà